Η μεγαλύτερη μαζική απεργία από το 1948 ξεκίνησε στη Γερμανία!

4750

Οι Γερμανοί  εργαζόμενοι καταλαβαίνουν τις συνέπειες της ηλίθιας προσήλωσης στην Αμερικανονατοϊκή εμμονική κι αδιέξοδη πολιτική των μέτρων κατά της Ρωσίας και της ατέρμονης χρηματοδότησης της Ουκρανίας και του κλόουν ηγέτης της. Οι Έλληνες εργαζόμενοι θα το καταλάβουν άραγε ; 

(Iskra)

Την κινητοποίηση ξεκίνησαν ήδη και θα συμμετάσχουν οι αγρότες, ακολουθούν οι οδηγοί τρένων και σιδηροδρομικοί, φορτηγατζήδες κι εργαζόμενοι στις μεταφορές, γιατροί και υγειονομικοί, ψαράδες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην εστίαση και σε άλλους κλάδους.

✔️ Αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει ή να καταργήσει τις επιδοτήσεις, λόγω οικονομικών προβλημάτων.
✔️ Η Γερμανική Βουλή ΔΕΝ μπορεί να ψηφίσει κρατικό προϋπολογισμό για το 2024, με “άνοιγμα/έλλειμα” 60-80 δις €!

Όπως συμβαίνει συχνά, οι αρχές άρχισαν να σχεδιάζουν “έξοδο” από την κατάσταση της κρίσης σε βάρος της εργατικής τάξης: η τρύπα στον προϋπολογισμό θα κλείσει με τη μείωση των κοινωνικών προγραμμάτων και παροχών.

🤜 Τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η διατήρηση του κοινωνικού πακέτου, η μείωση της εβδομάδας εργασίας από 38 σε 35 ώρες με ταυτόχρονη διατήρηση των μισθών, τα επιδόματα για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού και η άρση της απαγόρευσης των γενικών απεργιών.

Οι συμμετέχοντες απειλούν με κλείσιμο δρόμων μεγάλης κλίμακας.
Η αστυνομία, η οποία τέθηκε σε υψηλή ετοιμότητα, προετοιμάζεται για αναταραχές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας