Η Ισπανία αρνήθηκε τον ελλιμενισμό πλοίου που μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ

598

Το πλοίο Marianne Danica μετέφερε φορτίο όπλων στο Ισραήλ και είχε ζητήσει άδεια να προσεγγίσει το λιμάνι της Καρθαγένης στην Ισπανία στις 21 Μαΐου.

Η Ισπανία αρνήθηκε την άδεια σε ένα πλοίο που κατευθύνεται προς το Ισραήλ και μεταφέρει όπλα να προσεγγίσει το νοτιοανατολικό λιμάνι της Καρθαγένης, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε.

Διαμάχη μεταξύ των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και των ακροαριστερών εταίρων τους σχετικά με την άδεια διέλευσης πλοίων

Το Marianne Danica μετέφερε φορτίο όπλων στο Ισραήλ και είχε ζητήσει άδεια να προσεγγίσει την Καρθαγένη στις 21 Μαΐου, ανέφερε ο Πουέντε σε ανάρτησή του στο X.

Tο Marianne Danica, ένα πλοίο με σημαία Δανίας που απέπλευσε από το Μαντράς στην Ινδία με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ. Το πλοίο είχε ζητήσει άδεια για να κάνει ενδιάμεσο σταθμό στο λιμάνι της Καρθαγένης στις 21 Μαΐου, μεταφέροντας 26,8 τόνους εκρηκτικών υλών.

Το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, σύμφωνα με τον Πουέντε, αρνήθηκε την άδεια, δεν απάντησε σε επανειλημμένα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Οι αναφορές έρχονται εν μέσω μιας διαμάχης μεταξύ των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και των ακροοαριστερών εταίρων τους σχετικά με την άδεια διέλευσης πλοίων που μεταφέρουν όπλα σε ισραηλινά λιμάνια.

Καταγγελία Sumar

Όπως αναφέρει το bilbaohiria η κοινοβουλευτική ομάδα του ακροαριστερού κόμματος, Sumar κατέθεσε καταγγελία στην Εισαγγελία ζητώντας τον αποκλεισμό του φορτηγού πλοίου Borkum και συγκεκριμένα του στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Ισραήλ που, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, μεταφέρει το πλοίο.

Το Sumar έχει ζητήσει εκτελεστικά προληπτικά μέτρα ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, τόσο του Εθνικού Δικαστηρίου όσο και του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔΔ), προκειμένου να συμμορφωθεί με τις εντολές του ΔΔΔ που απαγορεύουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να συνιστά το έγκλημα της γενοκτονίας στη Γάζα.

Αυτό έκανε κάποιους να αναφέρουν ότι το πλοίο στο οποίο δεν επέτρεψε τον ελλιμενισμό του η Ισπανία ήταν το Borkum, αλλά ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε πως επρόκειτο για το Marianne Danica.

Η άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει τη στάση του Marianne Danica και η καταγγελία του Sumar σε σχέση με το Borkum αντικατοπτρίζουν τις εσωτερικές εντάσεις εντός της ισπανικής κυβέρνησης. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνοχής εντός της κυβέρνησης συνασπισμού και για την αποτελεσματική και συνεκτική διαχείριση των διεθνών σχέσεων της Ισπανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας