Η επίθεση στη γέφυρα Κερτς αφύπνισε Ρωσία-Κόλαση σε Κίεβο-Οδησσό-Ζαπορίζια-Λβιβ

1918

Σε Βατερλό για την Ουκρανία εξελίσσεται γιγάντια επίθεση της Ρωσίας τα τελευταία 24ωρα

Η ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς «άλλαξε» την Μόσχα

Σήμερα διανύεται η δεύτερη ημέρα συνεχών πυραυλικών επιθέσεων και καταστροφή ουκρανικών στόχων σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν σταματήσει από το πρωί να χτυπούν.

Έχουν πληγεί Λβιβ, Ζαπορίζια, Οδησσός, Κχμελνίτσκι, η ίδια η πρωτεύουσα του Κιέβου κ.λ.π.

Η Οδησσός επλήγη από 20 πυραύλους Κalibr και από ιρανικά drones καμικάζι από αυτά που προμηθεύτηκε η Μόσχα από την Τεχεράνη και έχουν αποδειχτεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικά.

Οι σειρήνες στην Οδησσό σταμάτησαν να ηχούν μετά από 5 ώρες ενώ μεγάλο μέρος της πόλης δεν έχει νερό και ηλεκτρισμό!

Aυτή την στιγμή στο Κίεβο υπάρχει μποτιλιάρισμα στις εξόδους από την πόλη.

Στο Λβιβ οι κάτοικοι αναζητούν τα λίγα σημεία της πόλης στα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας τους.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία από τις ουκρανικές υπηρεσίες ήταν το «ορόσημο» το ο οποίο σε συνδυασμό με τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς – είτε από πυροβολικό είτε με πυραύλους HIMARS σε θέσεις υπό ρωσικό έλεγχο (ή και εντός ρωσικής επικράτειας) – ώθησε την Μόσχα να αποφασίσει να χτυπήσει ανηλεώς τις ουκρανικές υποδομές ώστε το κράτος αυτό να μην μπορεί να λειτουργήσει επιχειρησιακά κατά των δυνάμεων της στα ουκρανικά μέτωπα.

Τα ουκρανικά και επί της ουσίας δυτικά πλήγματα στους αγωγούς Nord Stream και στην γέφυρα της Κριμαίας ήταν πλήγματα πίσω από τις αμυντικές γραμμές και σε μη στρατιωτικούς στόχους, που σημαίνει πως πλέον πρόκειται για «τρομοκρατικά χτυπήματα» και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν.

Καθόλου τυχαία η επικέντρωση σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις που ήδη ενισχύονται στα ουκρανικά μέτωπα, θα περάσουν στην επόμενη φάση η οποία είναι η πλήρης απελευθέρωση των εδαφών υπό ουκρανική κατοχή στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουγκάνσγκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας.

Οι Ρώσοι μετά την ενσωμάτωσή τους στην ρωσική επικράτεια θεωρούν τους Ουκρανούς ως εισβολείς στις περιοχές αυτές και θα κάνουν ότι χρειάζεται για να φύγουν.

Αυτό σημαίνει Total War και ολική καταστροφή του αντιπάλου μέχρι αυτός να δηλώσει παράδοση.

Θα υπάρξει και επέκταση της νέας φάσης σε Οδησσό και Νικολάεφ; Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Η Ρωσία πλέον επιδιώκει να υπάρξει μια σαφής ήττα της Ουκρανία, τέτοια και με τέτοιους όρους που να την υποχρεώσει να αποδεχτεί ως τετελεσμένη την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιφερειών στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Το ίδιο το γεγονός της ανάληψης των ρωσικών δυνάμεων από τον στρατηγό Σουροβίκιν με τη δεδομένη προϋπηρεσία στη Συρία και τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές τακτικές κατά θυλάκων ενόπλων ισλαμικών οργανώσεων, σε αυτή την αλλαγή τακτικής παραπέμπει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας