Η εντροπία, η ντροπή και τα ναζάκια της Δύσης…

1403
τα ναζάκια της Δύσης...

 «Όταν τελικά ο ήλιος χαμήλωσε στον ουρανό, ο Καλ Ντρόγκο χτύπησε τα χέρια του και τα τύμπανα, οι φωνές και το γλέντι σταμάτησαν απότομα…» – George R.R. Martin, A Game of Thrones.

Ύστερα ο αλογαφέντης αποσύρθηκε στην πλησιέστερη ρεματιά για να ολοκληρώσει το γάμο του με την ανήλικη νύφη του… Αυτοστιγμεί, τα βασίλεια της Δύσης συγκλονίστηκαν από υστερικές κραυγές:    «L –Απίστευτο! Μα είναι ακόμη παιδί! L –Τρομερό! Ο αδερφός της την πούλησε σε έναν βάρβαρο! L –Ήταν πολύ μικρή και πολύ φοβισμένη για να συναινέσει… Μήπως ήταν βιασμός; L –Ήταν  βιασμός! Πως μπορεί η τηλεόραση να δείχνει τέτοια πράγματα; L –Φαντάσου να συνέβαινε σε εσένα;»

Το σημαντικότερο ίσως από τα προβλήματα της Δύσης είναι πως έχει αναγάγει την εκτός τόπου και χρόνου ηθικολογία σε κυρίαρχο τρόπο σκέψης. Βρε ζωντόβολα, αν βρισκόμουν στην καρδιά του Μεσαίωνα, στο κέντρο της στέππας, καταμεσής μιας αιμοδιψούς ορδής νομάδων ιππέων, τότε μάλλον θα προτιμούσα να ήμουν η πριγκήπισσα του Καλ κι όχι μια απλή σκλάβα, ένας νεκρός πολεμιστής ή ένα ψημένο άλογο. Στην πορεία η Νταινέρυς Ταργκάρυεν χήρεψε, ξαναπαντρεύτηκε και – παρεμπιπτόντως -έκαψε ζωντανή μια μάγισσα, θήλασε δράκους κι αγόρασε ένα σκασμό μισθοφόρους που τη βοήθησαν να λεηλατήσει δυο πόλεις και να διορίσει ως βασίλισσα μιας τρίτης την αφεντομουτσουνάρα της. Σε αντίθεση με τους emo θαυμαστές της, η όχι-και-τόσο-εύθραυστη λογοτεχνική ηρωίδα μας δεν έπαψε ποτέ να έχει πλήρη επίγνωση του σκληρού κόσμου που την περιέβαλε.

Δυστυχώς για όλους μας, το αποβλακωμένο τηλεοπτικό κοινό που ποστάριζε αυτές τις ανοησίες όταν προβάλλονταν η σειρά του HBO ωρίμασε κι αυτό και τώρα κοτσάρει τη γαλαζοκίτρινη σημαιούλα στα προφίλ και προσεύχεται να πάθει ο Πούτιν αποπληξία… Από τον κόρακα, θα ακούσεις κρα κι από τους βλάκες, εεε, βλακείες… Το είδαμε το έργο επί κορονοϋστερίας: τα πάντα ευτελίζονται και σύρονται δέσμια ως το προκρούστειο  αποτύπωμα της σιδερένια φτέρνας των ΜΜΕ. Κάθε άλλο μέτρο σύγκρισης δαιμονοποιείται και εξοστρακίζεται και τα ιστορικά και πολιτικά μεγέθη – ενίοτε δε και τα φυσικά – σε περίσσια υποκρισίας και κούφιας συναισθηματολογίας αποστερούνται κάθε σημασίας…

Είμαστε, λέει, με τον αδύναμο… Μπα; Τότε γιατί δεν ήσασταν και με την Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Λιβύη ή με τους αντάρτες του Ντονμπάς; Όχι πουλάκια μου, «με τον αδύναμο» μπορούμε να είμαστε μόνο σε κάτι αδιάφορα ματσάκια. Όταν όμως παίζει η ΑΕΚ με τον Αχαρναϊκό και δεν είσαι ΑΕΚ, τότε ή από το Μενίδι είσαι ή Ολυμπιακός. Που θα πει πως τις είχατε γραμμένες την Γάζα, την Σαναά, την Βεγγάζη ή τη Γκορλόβκα, επειδή γουστάρετε τη φάση «ανεπτυγμένος κόσμος», επειδή θεωρείτε όποιον πολιτισμό δεν καταλαβαίνετε υποδεέστερο κι επειδή είσαστε με τους Ουτσεκάδες, το ISIS, τους ναζί του Azov και με τα άλλα τέρατα του ΝΑΤΟ.

Θα μου πείτε: εντάξει οι πουλημένοι tsaka, καλά κάνεις και τους βρίζεις – τα πρόβατα όμως; Είναι κι αυτά με το ΝΑΤΟ; Ίσως όχι πραγματικά, ίσως όχι συνειδητά, αλλά όσο συντάσσονται με τους βοσκούς παρέχουν στην προπαγάνδα της Δύσης αριθμούς – και στον πόλεμο οι αριθμοί είναι χρειαζούμενοι. Εξάλλου ο ρατσισμός ενυπάρχει και στο προβατάκι: πιο εύκολα στέκεται αλληλέγγυο με όποιον πουλάει και τη μάνα του για να μπει στην ευρωζώνη παρά με τα αγριοκάτσικα που σηκώνουν κεφάλι και κουτουλάν το λύκο καταπρόσωπο. Τα πρόβατα βέβαια είναι χαρούμενα όσο είναι χορτάτα και νιώθουν όμορφα όταν σχηματίζουν γαλαζοκίτρινα κοπάδια στο FB…  Όποιος όμως φοράει στολή αποτελεί νόμιμο στόχο – πάρτε το ως μια τίμια προειδοποίηση.  Μην ακούσω σπαραχτικά βελάσματα μπροστά στο ταμείο του S/M ή στον επόμενο εκκαθαριστικό του ρεύματος  – κι αυτό, είναι το αισιόδοξο σενάριο…

 «Όλα είναι κάτι σε σχέση με ένα άλλο, είναι μικρό, γιατί το δίπλα είναι μεγάλο, είσαι ωραίος γιατί εγώ είμαι ο άσχημος, εσύ με ξέρεις γι’ αυτό είμαι διάσημος…» – Τζιμάκος, Καβάλα στα ηλεκτρόνια.

Για να επαναφέρω ένα κάποιο μέτρο θα προσπαθήσω να  αποδομήσω ορισμένα fakes, μόλο που ρισκάρω να ακουστώ σαν την Κάμαλα Χάρις:

J Ο Πούτιν δεν στέκει στα καλά του; ΣΩΣΤΟ! Επί οχτώ χρόνια διαπραγματευόταν με ανθρώπους που δεν τηρούσαν την παραμικρή δέσμευση. Δυο φορές οι αντάρτες τσάκισαν τον Ουκρανικό στρατό και δυο φορές τους είπε να σταματήσουν τις εχθροπραξίες για να λυθεί το θέμα διπλωματικά, ο τρελός!

K Όσοι λένε πως δεν υπάρχουν ναζί στην Ουκρανία και πως κανένας δεν τους έβλαψε τόσα χρόνια λένε ψέματα; ΔΞ/ΔΑ Ίσως κανείς να μην έβλαψε τους συγκεκριμένους. Στην Κατοχή έβρισκες κόσμο που δεν τον πείραζαν οι Χιτλερικοί – ποιος ξέρει γιατί… Έτσι κι αλλιώς οι νεκροί δεν μιλάνε, ούτε ρώσσικα ούτε άλλη γλώσσα και οι συνεντεύξεις που δίνουν οι ζωντανοί απαγορεύεται να παιχτούν στη Δύση…

L Η Ρωσσία είναι δημοκρατική χώρα; ΛΑΘΟΣ! Δημοκρατική χώρα είναι η Ουκρανία, που έθεσε εκτός νόμου τους κομμουνιστές από οκταετίας και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης από προχθές. Στη Ρωσσία το ΚΚΡ είναι δεύτερο κόμμα κι ας μην του δίνει πιστοποίηση ο Ριζοσπάστης – έχει πολλά καρβέλια να φάει ακόμη ο δικτάτορας Πούτιν μέχρι να φτάσει τον πολιτισμένο κόσμο!

J Ο Πούτιν υπολόγισε λάθος; ΣΩΣΤΟ! Σύμφωνα με τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο η εντροπία στο σύμπαν αυξάνεται – σε αντίθεση με τη ντροπή. Συνεπώς, όσο αποναζιστικοποιείται η Ουκρανία τόσο κι ακόμη περισσότερο ναζιστικοποιείται η Δύση. Ρουφιάνα Φυσική…

K Η Ρωσσία είναι αυταρχική χώρα; ΔΞ/ΔΑ Η δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο πλήρωσε πρόστιμο 30.000 ρούβλια, όσα περίπου κι η γιαγιά από τα Τρίκαλα που δε φορούσε μάσκα. Το έτρεξα και κόλλησε το κομπιούτερ – μάλλον φταίει που έγραψα «ρούβλια», θα δοκιμάσω πάλι με γουάν…

L Ο Πούτιν είναι ο Σόρον; ΛΑΘΟΣ! Ο Σόρον έχει ένα μάτι γεμάτο φωτιές κι οργή ενώ ο Πούτιν δυο γκρίζες λίμνες παγωμένες σαν το αίμα του. Επίσης (ακόμη) δεν έχει στείλει ελέφαντες στην Ουκρανία. 

J Η Ρωσσία ηττάται και η οικονομία της καταρρέει. ΣΩΣΤΟ! Κάθε βράδυ οι Ουκροναζί θριαμβεύουν στο twitter: Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς! Ως γνωστόν, η Ρωσσία είναι ένα βενζινάδικο με πυρηνικά όπλα που προκαλεί και πολλή κλιματική αλλαγή. Ενώ η Ελλαδάρα θα μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου, καθότι εκτός του ότι δεν παράγει τίποτε, σε λίγο δεν θα καταναλώνει και τίποτε, εκεί που πάνε οι τιμές…

K Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας; ΔΞ/ΔΑ, καθότι η Ιστορία είναι ένα πράγμα μακρουλό. Ωστόσο μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως βρισκόμαστε στη λάθος πλευρά της Γεωγραφίας: η Ελλάδα βρίσκεται μεν εντός της ακτίνας των πυρηνικών πυραύλων, αλλά – φευ – εκτός της επιχειρησιακής εμβέλειας του Κόκκινου Στρατού. Τους ναζί μας, πρέπει να τους καθαρίσουμε μόνοι μας.

Πριν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Ρωσσία ζητούσε από την Ουκρανία τέσσερα πράγματα:  1. Να μην μπει ποτέ στο ΝΑΤΟ 2. Να αποστρατιωτικοποιηθεί 3. Να αποναζιστικοποιηθεί 4. Να σεβαστεί τη θέληση των κατοίκων του Ντονμπάς και της Κριμαίας που επέλεξαν άλλο δρόμο. Ήταν το ΝΑΤΟ που αρνήθηκε να εξασφαλίσει την ειρήνη μέσω της διπλωματίας. Όποιος θέλει να σταματήσει η αιματοχυσία, θα πρέπει να πιέσει για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη βάση αυτών των όρων. Τελεία.

Όσοι ποντάρουν στην ήττα της Ρωσσίας γελοιοποιούν τους εαυτούς τους ταυτιζόμενοι με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Όσοι αρνούνται τους παραπάνω όρους στο όνομα της «ηρωικής αντίστασης του ουκρανικού λαού» χορεύουν στο ρυθμό των πολεμικών παιάνων των ΜΜΕ. Θέλουν λοιπόν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, οπλισμένη ως τα δόντια και στραμμένη αιωνίως ενάντια στη Ρωσσία. Θέλουν τους αιματοβαμμένους φασίστες στην εξουσία για να συνεχιστούν οι διώξεις και η τρομοκρατία εις βάρος των αντιφρονούντων, των ρωσσόφωνων και των άλλων εθνοτήτων – της ελληνικής συμπεριλαμβανόμενης. Θέλουν να καταπνιγεί στο αίμα η δίκαια εξέγερση του Ντονμπάς και να απλωθεί και στην Κριμαία ο φασιστικός καρκίνος. Θέλουν να ρισκάρουν ακόμη και πυρηνικό πόλεμο για να μην «περάσει του Πούτιν», λες κι οι Ρώσσοι ζητάν τίποτε παράλογο. Εκτός από τη λογική, έχει χαθεί κι η τσίπα…

ΥΓ. Η Κριστίνα και η μικρή της κόρη, Κίροτσκα, δολοφονήθηκαν μαζί με άλλους 11 αμάχους στις 27 Ιουλίου 2014. Υπάρχουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της «Μαντόνας της Γκορλόβκα» αγκαλιά με το νεκρό μωρό της – όποιος τις δει δεν θα τις ξεχάσει ποτέ… Από σεβασμό στην επιθυμία της Ναταλίας, μητέρας της Κριστίνα (και γιαγιάς της μικρής), δεν δημοσιεύουμε τις σκληρές εικόνες. Όποιος απορεί γιατί φτάσαμε ως εδώ, ας διαβάσει το γράμμα που έστειλε τότε στη σύζυγο του δικτάτορα Ποροσένκο:

Αγαπητή κυρία Μαρίνα!

Σκοτώθηκαν τα παιδάκια μου! Σκοτώθηκαν τα πουλάκια μου, οι αγάπες μου. Ρωτήστε το σύζυγό σας, ΓΙΑΤΙ;

Γιατί, όταν τα παιδάκια σας έχουν την ευκαιρία να γελάσουν, να μάθουν… τα παιδάκια μου στερήθηκαν το δικαίωμα να απολαμβάνουν την αγάπη, το δικαίωμα να αναπνέουν, το δικαίωμα στη ζωή; Γιατί; Αγαπητή μου, ΓΙΑΤΙ;

Γιατί τα πουλάκια μου, οι αγάπες μου σκοτώθηκαν βάναυσα, κομματιάστηκε το σώμα τους, οι καρδιές τους; Ποιος έδωσε τέτοιες εντολές; !!! Ποιο θηρίο δεν έχει καρδιά, κοινή λογική; !!! Γιατί δεν φοβάται τα μητρικά δάκρυα και τις κατάρες; !!! Γιατί να αποφασίζει για την τύχη τόσων πολλών ανθρώπων; !!!

Ρωτήστε, αγαπητή μου! Ποιος χρειάζεται την ακεραιότητα μιας τέτοιας χώρας; Μιας χώρας που στέλνει τους γιους της στον πόλεμο να πολεμήσουν με τους αδελφούς τους. Μιας χώρας που δίνει εντολές να σκοτώσουν τις κόρες της! Μιας χώρας που δεν σέβεται τις μητέρες που χάνουν ό,τι  πιο ακριβό. Ρωτήστε.

Η μητέρα των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν άγρια.

Μητέρα Ναταλία

Όσοι μετά από αυτό δεν έχετε πειστεί, μην ανησυχείτε. Το να μισεί κάποιος τον Πούτιν περισσότερο από τους ναζί του τάγματος Αζοφ δεν κάνει ούτε τον Ρώσσο Πρόεδρο χειρότερο ούτε τους φασίστες ανθρώπους. Το συγκεκριμένο πολιτιστικό μιμίδιο, ωστόσο, μας λέει πολλά και διόλου κολακευτικά για την ποιότητα του εκάστοτε φορέα του. Ρε κουφάλες όμως αλήθεια, πού ήσασταν τόσα χρόνια όταν σκοτώνονταν γυναίκες και παιδιά; Αισθάνεστε πολιτισμένοι; Αισθάνεστε, να πούμε, κάτι σαν τους σταυροφόρους; Σαν τα SS, την είδατε ελίτ; Δεν θα έπρεπε – η Δύση είναι γεμάτη από ναζάκια σαν και του λόγου σας. Ειλικρινά, δεν αξίζετε πεντάρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας