Η ΕΕ βγάζει τα μάτια της-Πετρέλαιο πάνω από $123 λόγω εμπάργκο

779
Η ΕΕ βγάζει τα μάτια της

Οι τιμές πετρελαίου διευρύνουν τα κέρδη τους καθώς η ΕΕ συμφώνησε να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, τροφοδοτώντας ανησυχίες για μια πιο σφιχτή αγορά που είναι ήδη σφιχτή εξαιτίας της ζήτησης εν όψει της κορύφωσης της ταξιδιωτικής περιόδου σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η τιμή του brent παράδοσης Ιουλίου αυξάνεται κατά 2 δολάρια ή 1,67% σε νέο υψηλό άνω των δύο μηνών στα 123,7 δολάρια το βαρέλι.

Το West Texas Intermediate διαπραγματεύεται στα 118,8 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 3,7 δολάρια ή 3,2% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν επί της αρχής να περικόψουν το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2022, επιλύοντας το αδιέξοδο με την Ουγγαρία σχετικά με τις σκληρότερες κυρώσεις που επιβάλλονται στη Μόσχα μετά από την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από τρεις μήνες.

“Είναι σίγουρα πολύ θετικό για την τιμή του πετρελαίου, λόγω των προβλημάτων στην προμήθεια. Η τιμή του πετρελαίου οδηγείται τώρα στα υψηλά του Μαρτίου”, τόνισαν αναλυτές της CMC Markets. Το εκ νέου άνοιγμα της Κίνας επίσης υποστηρίζει τις τιμές.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν τον Μάρτιο στο υψηλότερο επίπεδο από το 20088 και είναι υψηλότερα 55% μέχρι στιγμής φέτος.

Θα πρέπει να αντλήσουν περαιτέρω υποστήριξη καθώς η ζήτηση από την Κίνα αναμένεται να αυξηθεί μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η Σαγκάη έχει ανακοινώσει τη λήξη των περιορισμών για τον κορονοϊό που κράτησαν εδώ και δύο μήνες, και θα επιτρέψει στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας να βγουν από τα σπίτια τους και να οδηγήσουν, από την Τετάρτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας