Η Δύση πολεμάει τη Ρωσία-Στα 150δισ η “βοήθεια” στην Ουκρανία

831

Τα Δυτικά αποθέματα τελειώνουν αλλά προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.

Πάνω από 150 δισ. δολ. εκτιμάται η βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο.
Η Δύση πολεμάει τη Ρωσία, καθώς εξακολουθεί να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι εξαντλούνται τα αποθέματα, όπως υποστηρίζει η ρωσική πλευρά.
Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, είναι έτοιμες να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την Ουκρανία με όπλα, παρόλο που τα αποθέματά τους εξαντλούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.
“Μέχρι στιγμής, έχουμε δει ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχουν επιδείξει την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν να διαθέτουν χρήματα και να αντλούν όπλα από την Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, βλέπουμε επίσης ορισμένα προβλήματα με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα αυτών των χωρών, με την εξάντληση των αποθεμάτων τους σε όπλα και πυρομαχικά.
Ωστόσο, συνεχίζουμε να παρατηρούμε τις δηλώσεις τους ότι, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία”, δήλωσε ο Peskov, όταν του ζητήθηκε από το TASS να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχει σχεδόν εξισωθεί με τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας.

Ουκρανία και διαφθορά

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι στη Δύση που έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν το Κίεβο ξοδεύει αποτελεσματικά την οικονομική βοήθεια που λαμβάνει.
“Παρατηρούμε λίγο πολύ νηφάλιους ανθρώπους που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται αόριστα για την αποτελεσματικότητα της δαπάνης αυτών των μυθικών ποσών για την Ουκρανία.
Γνωρίζετε ότι η Ουκρανία πάσχει από αυτή την κακοδαιμονία, εννοώ τη διαφθορά. Φυσικά, η ροή αυτών των χρημάτων προφανώς υπερβαίνει την προβλεπόμενη χρήση τους. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση το καταλαβαίνουν αυτό”, επισήμανε ο εκπρόσωπος.
“Έτσι, αυτά τα χρήματα θα συνεχίσουν να ρέουν, αλλά βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν προβλήματα με αυτά, και αυξανόμενη ενόχληση σε ορισμένες δυτικές χώρες, και επικείμενα προβλήματα που σχετίζονται με τέτοιες ροές χρημάτων. Αυτά τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα για τις δυτικές χώρες”, κατέληξε o Peskov.
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με το αν τα δεδομένα αυτά μπορούν να θεωρηθούν ως περαιτέρω στοιχεία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διεθνής πόλεμος κατά της Ρωσίας, είπε: “Αν θέλετε, μπορείτε, φυσικά”.

Πάνω από 150 δισ. δολ. η βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ρωσικού πρσκτορείου TASS, ξένες χώρες και διεθνείς οργανισμοί έχουν παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο συνολικού ύψους άνω των 150,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σχεδόν το ένα τρίτο – 48,5 δισεκατομμύρια δολάρια – δαπανήθηκε για τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας.
Έτσι, ο συνολικός όγκος της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης είναι 2,7 φορές μεγαλύτερος από τον προϋπολογισμό της για το 2022 (55,5 δισ. δολάρια).
Και μόνο η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο αντιπροσωπεύει ήδη το 94,9% των αμυντικών δαπανών της Ρωσίας πέρυσι (51,1 δισ. δολάρια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας