Η αποτυχία της αντεπίθεσης έφερε πανικό στο Κίεβο-Ουκρανία κήρυξε πανστρατιά

1510

Γενική κινητοποίηση όλων των αρτιμελών ανδρών που μπορούν να πάρουν όπλο στα χέρια τους κήρυξε το Κίεβο. 

Η αποτυχία της αντεπίθεσης και οι χιλιάδες απώλειες οδήγησε σε πανικό στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση να ζητά από όλους τους άνδρες που μπορούν να πολεμήσουν να παρουσιαστούν στο γραφείο στρατιωτικής καταγραφής και εγγραφής εντός 10 ημερών.

Η απαίτηση ισχύει ακόμη και για όσους δεν έχουν λάβει διαταγή κινητοποίησης. Νωρίτερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν τις ρωσικές στο ανατολικό μέτωπο και δεν τους έχουν επιτρέψει να προωθηθούν «ούτε ένα μέτρο».

«Οι δυνάμεις μας εξακολουθούν να αποκρούουν αποτελεσματικά τις προωθήσεις των Ρώσων στρατιωτών», έγραψε η Μαλιάρ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενη σε τέσσερις τομείς-κλειδιά στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των οποίων είναι και το Λιμάν.

Η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στο νότιο μέτωπο «σταδιακά κινούνται προς τα εμπρός». «Είχαμε μερική επιτυχία. Αποκρούουμε τον εχθρό και σταθεροποιούμε τη γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.

Ωστόσο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι καθώς οι Ουκρανοί ήδη μετράνε 13.000 απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες από τις 4 Ιουνίου 2023 και όπως δήλωσε και ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν… προσεχώς θα ξεμείνουν από μάχιμους στρατιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας