Η απόλυτη ανατροπή-Έτοιμος να ακυρώσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας ο Zelensky

1883

 Η Ρωσία στα πρόθυρα να επιτύχει τη μεγαλύτερη στροφή σε όλη τη σύγχρονη ιστορία!!!

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως η πολυαναμενόμενη εαρινή αντεπίθεση των Ουκρανών δεν είναι πλέον και τόσο βέβαιη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενδέχεται να ακυρώσει την αντεπίθεση ενώ οι ΗΠΑ προσανατολίζονται σε πάγωμα των εχθροπραξιών.
Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Associated Press, ο Zelensky υποστήριξε, πως θα βρεθεί υπό πίεση, τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από το εσωτερικό της Ουκρανίας όταν πέσει το Bakhmut. Αυτή η πίεση ωθεί τον Ουκρανό πρόεδρο σε αναθεώρηση πολλών αποφάσεων, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Lyuba Lulko.
«Η κοινωνία μας θα αισθάνεται εξουθενωμένη και αυτό θα με ωθήσει σε απαράδεκτους συμβιβασμούς με τον Putin», είπε χαρακτηριστικά ο Zelensky.
Επανέλαβε δε πως η Ουκρανία θα πετύχει μία σειρά νικών, εάν οι ένοπλες δυνάμεις της διαθέτουν δυτικά όπλα.
Το AP υπέθεσε ότι ο Zelensky αναγνώρισε έτσι ότι μια ήττα στην επτάμηνη μάχη για το Bakhmut θα ήταν μία οδυνηρή πολιτική συντριβή για τον ίδιο.

Η νέα ατζέντα της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία

Σύμφωνα με το Legitimny Teleram, ο Zelensky ανησυχεί για το ενδεχόμενο η φερόμενη ως νικηφόρα τάση να αντικατασταθεί από μια αρνητική που θα «πλήξει το ηθικό του στρατού και της κοινωνίας».
Η φήμη του Zelensky βασίζεται στην υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων και η ήττα στην αντεπίθεση θα έφερνε πλήγμα στην εικόνα του, υποστηρίζει το Legitimny Teleram.
«Τώρα στέλνει τους πάντες στην κρεατομηχανή του Bakhmut για να κρατήσει το μέτωπο και τη φήμη», σημειώνει.
Η κρεατομηχανή του Bakhmut μπορεί να διαταράξει (ή να ακυρώσει) την εαρινή αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, προσθέτει.
Ένα μεγάλο ερώτημα για το Legitimny Teleram είναι γιατί οι ΗΠΑ δεν παρέδωσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (παρόμοια με τα ιρανικά drones Shaheed) στο Κίεβο για την εαρινή αντεπίθεση.
Φαίνεται ότι η Δύση παρέχει όσα όπλα χρειάζεται η ίδια για τους σκοπούς, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Κιέβου.

Αυτοί οι σκοποί έχουν αλλάξει τώρα

Όπως επισημαίνουν αναλυτές η Δύση χρειάζεται ένα «πάγωμα» της ειδικής επιχείρησης.
Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρουν να ανακαταλάβουν τον «χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» ανακτώντας τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, αυτό θα σήμαινε μία πιθανή πυρηνική κλιμάκωση.
Εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποτύχουν, τότε ο ρωσικός στρατός θα προχωρήσει σίγουρα περαιτέρω και «δεν είναι σαφές πού θα είναι η επόμενη γραμμή για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Σε αυτή την περίπτωση και ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ ο Donald Trump θα έχει σίγουρα περισσότερα επιχειρήματα κατά του Biden.
Το θέμα της αντεπίθεσης της Ουκρανίας έχει αφαιρεθεί από τις συζητήσεις με τη Δύση και ο Zelensky προετοιμάζει την ουκρανική κοινωνία για το πάγωμα της σύγκρουσης «σαν να μην φταίει αυτός, απλώς συνέβη, που αναγκάστηκε να ενεργήσει».

Το Bakhmut κρίνει τα πάντα

Το Bakhmut και η τύχη του είναι αυτή, που θα κρίνει την τύχη της ειδικής επιχείρησης υπέρ της Ρωσίας
Ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της Wagner, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Zelensky στο AP υπερτόνισε δεν έχει καμία αμφιβολία για τη νίκη του ομίλου του στο Bakhmut.
Κατά τη γνώμη του, αυτή θα είναι «η μεγαλύτερη στροφή στον πόλεμο και σε όλη τη σύγχρονη ιστορία», καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και οι «ξένες δυνάμεις» που προσπαθούν να πλήξουν τη Ρωσία εκμηδενίζονται, επισημαίνει η Lulko.
Αρκεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να συνεχίσει να ικανοποιεί τις επιχειρησιακές ανάγκες στο Bakhmut και όλα θα πάνε θετικά, υπογράμμισε.
Πάντως υπάρχουν ειδικοί, που εκτιμούν ότι, το Κίεβο πραγματοποιεί μία «επιχείρηση κάλυψης – απόκρυψης» την παραμονή της από καιρό εξαγγελθείσας επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων.
Η ουσία είναι πως η προμήθεια όπλων από τη Δύση για τη διεξαγωγή μίας τέτοιας μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εκτυλίσσεται σε φιάσκο και ο οπλισμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την πολυδιαφημισμένη εαρινή αντεπίθεση.

Αντεπίθεση από την Kherson;

Ο Αυστριακός αναλυτής Christian Wehrschütz σε άρθρο του για τη γερμανική έκδοση Heute επισημαίνει πως η Ουκρανία βρίσκεται σε προετοιμασίες για την εαρινή αντεπίθεση, που θα αρχίσει από την Kherson.
Στόχος της επίθεσης θα είναι η ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Μελιτόπολη.
Ο ουκρανικός στρατός είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει την νωρίτερα ανακοινωθείσα επίθεση, επειδή έχει λάβει όπλα από τη Δύση.
Επιπλέον, η περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη εξαρτάται από την επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα στην επίθεση.
«Το ερώτημα είναι αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν.
Θα μάθουμε μόνο εάν οι Ρώσοι καταστρέψουν αυτά τα όπλα και το ανακοινώσουν», υπέθεσε ο Wehrschütz.
Η επίθεση πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν 18 άρματα μάχης Leopard 2A6, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder από τη Γερμανία.
Ωστόσο, εάν το Κίεβο αποτύχει να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη επιθετική επιχείρηση, οι δυτικές χώρες μάλλον θα σταματήσει να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας