H Ελλάδα στον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας:-Δεκάδες αμερικανικά C-130 στο αεροδρόμιο Ελευσίνας

1812

Δεκάδες C-130 της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) προσγειώνονται καθημερινά στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα, μεταφέροντας εφόδια των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ-Χαμάς βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατάσταση στην Μέση Ανατολή έκρυθμη, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει διευκολύνσεις από την Ελλάδα, με την Αθήνα να παραχωρεί άδεια για την εγκατάσταση δεκάδων αμερικανικών αεροσκαφών στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Μόνο σήμερα προσγειώθηκαν οκτώ διαφορετικά αμερικανικά C-130 με εφόδια από ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr. 

Τι σημαίνει αυτό: Σημαίνει ότι υπάρχει ενεργός εμπλοκή της Ελλάδας, η οποία εκφεύγει της συμφωνίας των βάσεων γιατί η 112 ΠΜ δεν συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία, ούτε οι διευκολύνσεις που δίνονται αφορούν το ΝΑΤΟ και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας.
Λεπτομέρεια, αλλά σημαντική, η 112 ΠΜ δεν ανήκει στις βάσεις που έχουν εκχωρηθεί στις ΗΠΑ.

Βέβαια στο πλαίσιο της συμμαχικής σχέσης μπορούμε να πούμε ότι επιτρέπονται τέτοιου είδους υπερβάσεις, με μια προϋπόθεση: Ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα.

Κάτι που οι ΗΠΑ επιμένουν να μην κάνουν.

Και το πιθανότερο είναι ότι είναι ότι οι ΗΠΑ δεν ευθύνονται διότι «όποιος ζητάει, παίρνει».

Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν ζητάει αυτά που δικαιούται σε σχέση με αυτά που δίνει στο πλαίσιο της συμμαχικής της σχέσης με τις ΗΠΑ.

Δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να βγαίνουν χεράκι-χεράκι με το Ιράν και να απειλούν τις ΗΠΑ και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν το καθεστώς προνομιακού εταίρου και η Ελλάδα που έχει συμπαραταχθεί «με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» και στο ουκρανικό και στο Ισραήλ, να εισπράττει την άρνηση των ΗΠΑ σε ότι αφορά την αποδοχή της ύπαρξης αμυντικών μονάδων στα νησιά του Αιγαίου.

Και να θέτει η Ουάσιγκτον συνεχώς ζήτημα για την ύπαρξη των μονάδων αυτών.

Ούτε είναι δυνατόν να αφήνουν τον Ελληνικό Στρατό να επιχειρεί με τεθωρακισμένα του 1963, αρνούμενοι μια δωρεά έστω 400 μεταχειρισμένων M2 Bradley.

Απλές διαπιστώσεις κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας