Γιατί χαίρεται ο πρωθυπουργός στο σούπερ – μάρκετ;

608

Υπάρχει ένα πλεόνασμα που προέρχεται από την κυβέρνηση. Το πλεόνασμα σε επικοινωνιακά show , εξαπάτηση και προπαγάνδα παρέα με τα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης….                                                                                                       Π.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε σήμερα το πρωί τη … ρομφαία του και συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα πήγε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα σούπερ – μάρκετ. Επισκέφθηκε ένα από εκείνα που το 2023 μπούκωσαν από τα κέρδη, και που πριν από λίγες ημέρες ζήτησε μαζί με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες σούπερ – μάρκετ να επιβληθούν εργασιακές συνθήκες σκλαβιάς στα μαγαζιά τους.

Με αυτό το τελευταίο, δηλαδή την αξίωσή τους οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ήλιο με ήλιο, ο πολυχρονεμένος πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε… Εχουν όλα ρυθμιστεί από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Υψωσε, όμως, σπάθα ενάντια στην ακρίβεια… “την οποία δεν έχουμε αντιμετωπίσει” όπως δήλωσε, αλλά εμπιστεύεται την αγορά: «Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, που αφορά στη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», είπε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, ακριβώς εκεί που ο τζίρος το 2023 ξεπέρασε τα 11 δισ, συνολικά για τα σούπερ – μάρκετ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι επιθυμεί τον ανταγωνισμό, αλλά όχι την “αισχροκέρδεια”!

Επέλεξε, δε, να αναφερθεί ιδιαίτερα στο βρεφικό γάλα, υποστηρίζοντας ότι η μείωση κατά 15% της τιμής του  είναι σημαντική «ειδικά για τους νέους γονείς». Προφανώς,πιστεύοντας ότι πάσχουμε από συλλογική απώλεια μνήμης, διότι ήταν ακριβώς για το βρεφικό γάλο που σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι πολίτες στην Ελλάδα το πληρώνουν ως και 213% ακριβότερα σε σχέση με τη φθηνότερη τιμή στην ΕΕ. 

Και εκεί μπροστά στο σούπερ μάρκετ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα στις ευάλωτες ομάδες το Πάσχα. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη» είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά, δικαιολογούμενος ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό. «Θα γίνουν τα δέοντα για να πετύχουμε καλύτερες τιμές ώστε το τραπέζι της Σαρακοστής και του Πάσχα να είναι χαράς και γιορτής και όχι μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης»

Γι’ αυτό και σήμερα  θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, το Καλάθι της Σαρακοστής και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega, το Καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

Το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο στα 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι. Οσο για τα παϊδάκια, είναι είδος πολυτελείας καθώς το κιλό κοστίζει 17,95 ευρώ!

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας