Γερμανοί αγρότες-Mπλοκάρουν τηλεοπτικούς-ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν αναφέρονται στις διαμαρτυρίες τους

568

Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό “πόλεμο” με την κυβέρνηση καθώς εγκρίθηκε στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή βουλή, ο προϋπολογισμός του 2024, ο οποίος προβλέπει δαπάνες 477 δισεκατομμυρίων ευρώ και νέο χρέος ύψους 39 δισεκατομμυρίων, στο όριο του «φρένου χρέους», και ουσιαστικά τους αγνόησε.

Γι αυτό τον λόγο και επειδή τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν καλύπτουν τις διαμαρτυρίες τους τα τρακτέρ πλέον έχουν ξεκινήσει αποκλεισμό των φιλοκυβερνητικών μέσων με σκοπό να μην απαξιωθεί ο αγώνας τους και αλλάξει η ατζέντα.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό είναι η σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στο αγροτικό πετρέλαιο, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των αγροτών, ο υψηλότερος φόρος στα αεροπορικά εισιτήρια και η κατάργηση της κρατικής επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Την ίδια στιγμή παρόμοιος σάλος γίνεται και στα γαλλικά κοινωνικά δίκτυα μετά την προβολή του ταξιδιού του Ε.Μακρόν στην Σουηδία και καμία αναφορά στις διαμαρτυρίες των αγροτών στην Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας