Γερμανικό φιάσκο με ΤΟΜΑ Puma: Συγκρούστηκαν σε άσκηση–Τραυματίστηκαν 12 στρατιώτες!

572

Τεθωρακισμένα ίδιου τύπου με τα 18 που είχαν καθηλωθεί πριν αποσταλούν σε νατοϊκή αποστολή.

Δώδεκα Γερμανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν δύο ΤΟΜΑ τύπου Puma συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης σε χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός την Τετάρτη.

Η στρατιωτική αστυνομία της Γερμανίας έχει ξεκινήσει έρευνες το περιστατικό, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Reuters, προσθέτοντας ότι ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά του δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του.

Το περιστατικό με τα οχήματα Puma, τα οποία ζυγίζουν περίπου 40 τόνους το καθένα, σημειώθηκε στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Altmark, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Μαγδεμβούργο.

Θυμίζουμε το πρόσφατο φιάσκο σε άσκηση του γερμανικού στρατού όταν από μια ολόκληρη ίλη (Panzergrenadier που ανήκουν στα τεθωρακισμένα) αποτελούμενη από 18 ΤΟΜΑ τύπου PUMA απλά… έμεινε από τεχνικά προβλήματα στο πεδίο καθώς και τα 18 καθηλώθηκαν στα διάφορα στάδια της εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επισκέφθηκε ένα τάγμα αρμάτων μάχης στη δυτική πόλη Όγκουστντορφ, όπου βρίσκονται τα 14 άρματα μάχης Leopard 2 που το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας