Γερμανική καταστροφή: 10,9% πληθωρισμός τον Σεπτέμβρη-Υψηλά 40 ετών!

500
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γερμανία
Στο 10,9% επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γερμανία, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Destatis.
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία – μετρούμενος ως η μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους – ήταν +10% τον Σεπτέμβριο του 2022.
Το ποσοστό πληθωρισμού σημείωσε άλμα από +7,9% τον Αύγουστο του 2022 και παρέμεινε πάνω από το 7% για επτά μήνες.
«Με +10%, ο πληθωρισμός έφτασε σε νέο υψηλό επίπεδο στην ενιαία Γερμανία», αναφέρει ο Dr. Georg Thiel, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εξηγώντας: «Οι κύριοι λόγοι για τον υψηλό πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών των ενεργειακών προϊόντων. Παρατηρούμε όμως όλο και περισσότερο αυξήσεις τιμών και για άλλα αγαθά, ιδίως για τα τρόφιμα. Επιπλέον, η λήξη του εισιτηρίου των 9 ευρώ στα μέσα μεταφοράς και της έκπτωσης στα καύσιμα έχουν αυξήσει τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές».

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Όπως αναφέρει περαιτέρω η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν σημαντικά και σε μηνιαία βάση, κατά 1,9% τον Σεπτέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2022.
destatis_17.JPG
www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας