Γερμανία: Κλείνει τα προξενεία της στη Ρωσία!!!–Ζαχάροβα: Ολέθριο λάθος

1623

Οδηγεί σε διακοπή των διπλωματικών μας σχέσεων

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η Γερμανία, η οποία με την καταστροφική εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πλήρη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με τη Ρωσία, έναν άλλοτε σημαντικό εμπορικό της εταίρο και ενεργειακό προμηθευτή.

Η Γερμανία αποφάσισε ξαφνικά να κλείσει τα γενικά της προξενεία στο Yekaterinburg, το Novosibirsk και το Καλίνινγκραντ.

Η Ρωσία σχολίασε δηκτικά την ακατανόητη αυτή απόφαση του Βερολίνου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ. Ζαχάροβα έκανε λόγο για ενέργεια, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πορείας της προς τη διακοπή των ρωσο-γερμανικών διπλωματικών σχέσεων.

«Είναι απολύτως προφανές ότι οι γερμανικές αρχές προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες σύμφωνα με την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, με στόχο την παύση του συνόλου των ρωσο-γερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της αλληλεπίδρασης στη διπλωματική διάσταση», σημείωσε.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι «το Βερολίνο περιπλέκει σκόπιμα τις προξενικές υπηρεσίες για εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους υπηκόους που ζουν στη Γερμανία», οι οποίες πλέον θα είναι διαθέσιμες μόνο στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και στο ρωσικό γενικό προξενείο στη Βόννη από τον επόμενο χρόνο.

«Λαμβάνουμε μέτρα για τον μέγιστο μετριασμό των δυσκολιών που δημιουργούν οι γερμανικές αρχές τόσο για τους πολίτες μας, όσο και για τους Γερμανούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν επαφές με τη χώρα μας», τόνισε η Ζαχάροβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας