Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Πολωνίας για αποζημιώσεις του Β’Παγκοσμίου Πολέμου

915
Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Πολωνίας

Η Γερμανία απέρριψε σήμερα το αίτημα της πολωνικής κυβέρνησης για την καταβολή αποζημίωσης για τα εγκλήματα των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας.

Ενόψει της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αύριο στη Βαρσοβία, ο πολωνός ομόλογός της Ζμπίγκνιεφ Ράου, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, υπέγραψε ρηματική διακοίνωση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καλώντας την να διευθετήσει το ζήτημα των συνεπειών της γερμανικής επίθεσης και κατοχής κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πολωνικές αξιώσεις ανέρχονται σε 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Το Βερολίνο απέρριψε αμέσως το αίτημα: «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει κλείσει. Η Πολωνία έχει εδώ και πολύ καιρό παραιτηθεί από περαιτέρω επανορθώσεις, κάτι που έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει. Αυτό αποτελεί ουσιαστική βάση για την τρέχουσα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Περίπου έξι εκατομμύρια Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων τριών εκατομμυρίων Πολωνών εβραίων, ενώ η Βαρσοβία υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τους Ναζί το 1944 κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταστολής εξέγερσης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200.000 άμαχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας