Γενικός Εισαγγελέας Ισραήλ κατά Νετανιάχου-Η εμπλοκή στη δικαστική αναθεώρηση είναι παράνομη

301

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παραβίασε το νόμο λέγοντας ότι θα εμπλακεί προσωπικά σε ένα σχέδιο δικαστικής αναθεώρησης, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός εισαγγελέας.

Ενόψει των εντεινόμενων διαμαρτυριών κατά των προτεινόμενων αλλαγών, ο Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι παραμερίζει όλες τις άλλες σκέψεις και ότι θα κάνει “ό,τι χρειάζεται” για να καταλήξει σε λύση.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι τα χέρια του ήταν δεμένα, αλλά ένας νέος νόμος που περιορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να απομακρυνθεί ένας πρωθυπουργός του έδωσε περισσότερο χώρο για ελιγμούς.

Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας Gali Baharav-Miara, σε επιστολή του προς τον Νετανιάχου, διαφώνησε.

“Η νομική κατάσταση είναι ξεκάθαρη: πρέπει να απέχετε από οποιαδήποτε ανάμειξη σε πρωτοβουλίες αλλαγής του δικαστικού συστήματος, όπως στη σύνθεση της επιτροπής για τον διορισμό των δικαστών, καθώς μια τέτοια δραστηριότητα αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων”.

“Η δήλωσή σας χθες το βράδυ και οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε κατά παράβαση αυτού του θέματος είναι παράνομη και μολυνθεί από σύγκρουση συμφερόντων”, πρόσθεσε η Μπαχαράβ – Μιαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας