Γενική επίθεση Ρώσων περικυκλώνουν το Bakhmut–Ρωσική προέλαση σε Bogdanovka, Ivanivske, Khromove

1687

Οι δυνάμεις της Wagner πραγματοποιούν μια ταχεία περικύκλωση της πόλης του Bakhmut κλείνοντας την λαβίδα και από τα δυτικά. Οι Βαγκνερίτες εξαπέλυσαν γενική επίθεση και επιτίθενται σε Bogdanovka, Ivanivske και Khromove χωρίς πλέον να συναντούν σοβαρή ουκρανική αντίσταση.

Οι Ουκρανοί φαίνεται πως έχουν καταρρεύσει.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν 2,38 χλμ  από τον τελευταίο δρόμο ανεφοδιασμού των Ουκρανών στο Khromove (Χρόμοβι) επιβεβαιώνοντας το WarNews247 για όσα έγραφε χτες.

Οι δυνάμεις της Wagner, οι οποίες πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν ενισχυθεί σε μέσα και προσωπικό, ξεκίνησαν την τελική επίθεση προς τον οικισμό Ivanovskoe (Krasnoe) στον αυτοκινητόδρομο T0504 Bakhmut-Konstantinovka. Από εκεί η πόλη της Konstantinovka απέχει μόλις 8,6 χλμ από το νότιο τμήμα του μετώπου στο Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτός από το Ivanovskoe (Krasnoe) επιτίθενται και στους οικισμούς Orekhovo-Vasilevka και Bogdanovka. Οι Ουκρανοί προσπαθούν να κρατήσουν όσο μπορούν τον οικισμό αυτόν, αλλά οι πληροφορίες από το πεδίο δεν είναι καλές.

Οι Ουκρανοί πρέπει να αποφασίσουν ακόμη και απόψε αν θα φύγουν ή θα μείνουν να εγκλωβιστούν και να πολεμήσουν μέσα στην πόλη μέχρι τέλους. Στο Bakhmut έχουν απομείνει γύρω στις 7.000 στρατιώτες με τις πιο εμπειροπόλεμες μονάδες του ουκρανικού Στρατού να έχουν αποχωρήσει εδώ και ημέρες.

Δείτε τον χάρτη

Bίντεο: Επιδρομή τετρακόπτερου σκοτώνει 4 Ουκρανούς στρατιώτες. Ένα άλλο drone χρησιμοποιείται για ανάλυση ζημιών. Το drone φαίνεται να φέρει πολλαπλές χειροβομβίδες

Γενική επίθεση των δυνάμεων Wagner

Συνοπτικά οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε:

  • Ivanivske και τον οδικό άξονα T0504
  • Bogdanovka, νότια της Berkhovka
  • Η Wagner κατέλαβε τους οικισμούς Yahidne, Berkhivka και Dubovo-Vasilovka
  • Οι ρωσικές δυνάμεις εκκαθάρισαν την περιοχή Stupky και πλησιάσουν το Khromove.
  • Υπάρχει σημαντική προώθηση των ρωσικών δυνάμεων εντός της πόλης του Bakhmut στην περιοχή Zabakhmutka.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στον σιδηροδρομικό σταθμό Μαλοϊλσίφσκα, στo Βakhmut

Η πιο αξιόπιστη ρωσική πηγή, ο Rybar, αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς Khromove, για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση του Bakhmut από δυτικά. Τονίζει ότι οι Ουκρανοί ξεκίνησαν να στήνουν την νέα γραμμή άμυνας στον άξονα Grigorovka- Bogdanovka- Chasiv Yar. Ακριβώς ότι ανέφερε χτες το WarNews247.

Δείτε βίντεο

Επίθεση Wagner στο Khromove – Το Yahidne εκκαθαρίστηκε!

Σήμερα, η Wagner ανακοίνωσε την ολοκληρωτική κατάληψη του οικισμού Γιαγκόντνι (Yahidne) κοντά στο Bakhmut,

“Στις 7 μ.μ. στις 25 Φεβρουαρίου, μετά από σκληρές μάχες που διήρκεσαν αρκετές ημέρες, οι μαχητές της Wagner PMC κατέλαβαν το χωριό Yahidne, το οποίο είναι ένα βορειοδυτικό προάστιο του Bakhmut (Artemovsk)” τόνισε ο επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.

Από το Yahidne υπάρχει απευθείας δρόμος προς τη Dubovo-Vasilyevka (στα βορειοδυτικά), προς το σταθμό Stupki και την οδό Αγίου Γεωργίου του Bakhmut (στα ανατολικά).

Η κατάληψη του οικισμού Yahidne καθιστά δυνατή την προσέγγιση του τελευταίου οικισμού που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση, το χωριό Khromovo. Βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από το Bakhmut στο Chasiv Yar. Αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να ελέγχεται φυσικά από τις ουκρανικές ΕΔ.

Να σημειωθεί ότι τα όσα έγιναν επηρεάζουν σημαντικά την επιχειρησιακή κατάσταση σε όλο τον βόρειο τομέα του μετώπου στην περιοχή αυτή. Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε να διατηρήσει την άμυνα στη γραμμή Dubovo-Vasilyevka – Yahidne- σιδηροδρομικός σταθμός Stupki στο Artemovsk, αφού υποχώρησε από την Berkhovka την προηγούμενη μέρα.

Ωστόσο, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπόρεσαν να αντέξουν την ρωσική επίθεση, παρά τη μεταφορά πρόσθετων δυνάμεων.

Τώρα η φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που βρίσκεται στο Artemovsk, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο δακτύλιος περικύκλωσης γύρω από την πόλη συρρικνώθηκε σημαντικά

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν φράγμα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανατίναξαν ένα φράγμα στο Μπακχμούτ για να αποτρέψουν την προέλαση του ρωσικού στρατού, δήλωσε πηγή στο RIA Novosti.

“Στο τμήμα του Bakhmut που ελέγχεται από το Κίεβο, ο εχθρός ανατίναξε ένα φράγμα. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες. Προσπαθεί να εμποδίσει την προέλαση των μαχητικών Βάγκνερ“, σημείωσε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου.

Νωρίτερα, ο διοικητής της διμοιρίας της Wagner είπε στο RIA Novosti ότι τα ρωσικά στρατεύματα προέλαυναν προς το κέντρο του Αρτεμόφσκ.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σκληρές μάχες μέσα στην πόλη.

«Τα στρατεύματά μας δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν, γιατί η ουκρανική διοίκηση καλύπτει τα κενά στο μέτωπο με τη βοήθεια νεοσύλλεκτων».

Δείτε βίντεο από την ανατίναξη του φράγματος

 

Στο Bakhmut εσπευσμένα o Ουκρανός Α/ΓΕΣ

Με φόντο τη κρίσιμη κατάσταση στο Bakhmut, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Α/ΓΕΣ Oleksandr Syrsky μετέβη στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν:

«Bakhmut — η δύσκολη κατάσταση στα βόρεια της πόλης παραμένει. Οι Ρώσοι σημειώνουν πρόοδο στην περιοχή Berkhovka – Yagodnoye.

Επιτυχίες. Και οι δύο οικισμοί έχουν ήδη χαθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας”.

Σε πρόσφατη έκθεση, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός προχωρά σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

► Τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνουν τις κύριες προσπάθειές τους στην επίθεση στις κατευθύνσεις Kupyansky, Krasnolimansky, Bakhmutsky (Artyomovsky), Avdeevsky . Έγιναν περίπου 70 επιθέσεις.

▪️ Στις κατευθύνσεις Kupyansky και Krasnolimansky, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βελτίωσαν την τακτική κατάσταση στην περιοχή Masyutovka και επίσης απέκλεισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το δασαρχείο Serebryansky.

► Στην κατεύθυνση του Artyomovsk, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στις θέσεις των Ουκρανών και διεξάγουν επιχειρήσεις κοντά στον οικισμό Berkhovka, Ivanovskoye και Severnaya.

► Στην Avdeevka ο ρωσικός στρατός διεξήγαγε επιθετικές επιχειρήσεις στις περιοχές των οικισμών Pervomayskoye, Nevelskoye, Marinka.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Verkhovna Rada της Ουκρανίας Oleg Tsarev συνόψισε τα αποτελέσματα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στο στρατιωτικό και πολιτικό μέτωπο.

«Στα βόρεια του Αρτέμοβσκ, οι Βαγκνερίτες εισβάλλουν στο Yagodnoye, διεξάγοντας επίθεση στην περιοχή Dubovo-Vasilyevka και Orekhovo-Vasilyevka, καθώς και στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης.

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας