Γαλλία: Αμυντικές δαπάνες-μαμούθ 400δισ€!!!-Πολέμους υψηλής έντασης βλέπει ο Macron

900
Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για μία νέα εποχή, μία εποχή συσσώρευσης κινδύνων, διαμήνυσε ο Macron
Σε αμυντικές δαπάνες – μαμούθ, ύψους 400 δισ. ευρώ το 2024 -2030 προχωρά η Γαλλία, υπό την αύξηση της απειλής ενός πολέμου «υψηλής έντασης».
Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο Macron δήλωσε ότι αναμένει ότι το κράτος θα δαπανήσει 400 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2024 και 2030, μια σημαντική αύξηση από τα 295 δισεκατομμύρια ευρώ της περιόδου 2019-2025.
Ο προϋπολογισμός, ο οποίος κινδυνεύει να επηρεαστεί από τον πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος, πρόκειται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο.
Ο Macron δήλωσε ότι υπολογίζει στην έγκρισή του μέχρι το καλοκαίρι.Απειλή πολέμου «υψηλής έντασης»Ο αμυντικός προϋπολογισμός της περιόδου 2019-2025 είχε ως στόχο την αμυντική ανασυγκρότηση της Γαλλίας και έβαλε τέλος σε δεκαετίες υποχρηματοδότησης, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Σχετικά με τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό της περιόδου 2024-2030, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα «μετασχηματισμού» για την προσαρμογή των ικανοτήτων των ενόπλων δυνάμεων στις υψηλής έντασης συρράξεις, μετασχηματισμού που έγινε περισσότερο επείγων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Ο Νόμος Στρατιωτικού Προγραμματισμού αντανακλά τις προσπάθειες της χώρας για τις ένοπλες δυνάμεις της και οι προσπάθειες αυτές θα είναι ανάλογες με τους κινδύνους, δηλαδή σημαντικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην αεροπορική βάση του Μον-ντε-Μαρσάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας απευθύνοντας το μήνυμα προς τις γαλλικές δυνάμεις για το Νέο Ετος.
«Η Γαλλία διαθέτει και θα διαθέτει ένοπλες δυνάμεις κατάλληλες για τις προκλήσεις του αιώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για μία νέα εποχή, μία εποχή συσσώρευσης κινδύνων.
Ορισμένοι είναι παλαιοί πόλεμοι, άλλοι είναι χωρίς προηγούμενο, «ανάμεσα στην τεχνολογική αιχμή και την βάρβαρη απλοϊκότητα».www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας