Φυσικό αέριο: Οι τιμές τραβούν ξανά την ανηφόρα λόγω απειλητικού χειμώνα

360

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς στην Ευρώπη σημείωσαν άλμα έως και 7,85%

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη τραβούν ξανά την ανηφόρα λόγω του απειλητικού χειμώνα, αλλά και της κλιματικής κρίσης που καθιστά τον Ρήνο σχεδόν αδιάβατο.

Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς σημείωσαν άλμα έως και 7,85%, τερματίζοντας μια διολίσθηση τριών ημερών, με το ολλανδικό φυσικό αέριο να κλείνει στα 205,37 ευρώ (211,98 $) ανά μεγαβατώρα, ενώ το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου του Ηνωμένου Βασιλείου ανέβηκε κατά 9,1%.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αυξήθηκαν, όπως αναφέρει το Bloomberg, καθώς η κλιματική κρίση απειλεί να περιορίσει τις αποστολές ενεργειακών προϊόντων κατά μήκος του ποταμού Ρήνου, την ώρα που συνεχίζουν να εμφανίζονται σημάδια για έναν όλο και πιο δύσκολο χειμώνα.

Ο Ρήνος, ο σημαντικότερος ποταμός της βορειοδυτικής Ευρώπης για τη μεταφορά βιομηχανικών αγαθών, πρόκειται να γίνει ουσιαστικά αδιάβατος σε ένα βασικό σημείο του στη Γερμανία στις 12 Αυγούστου, λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει σοβαρά τη ροή άνθρακα, καυσίμων και άλλων εμπορευμάτων, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει μια ιστορική κρίση ενεργειακού εφοδιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας