Φρίκη ανείπωτη αν αληθεύει-The Lancet : 186.000 (!!) οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα!!

777

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 38.200, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Ωστόσο, μια πρόσφατη έκθεση του The Lancet που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Καταμετρώντας τους νεκρούς στη Γάζα: Δύσκολο αλλά αναγκαίο», υποδηλώνει ότι αυτός ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Ο πραγματικός αριθμός πιθανότατα περιλαμβάνει χιλιάδες ακόμη παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια και όσους έχουν υποκύψει στις συνέπειες του πολέμου, όπως ο υποσιτισμός, οι ασθένειες και η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης.

«Σε πρόσφατες συγκρούσεις, τέτοιοι έμμεσοι θάνατοι κυμαίνονται από τρεις έως 15 φορές τον αριθμό των άμεσων θανάτων. Εφαρμόζοντας μια συντηρητική εκτίμηση τεσσάρων έμμεσων θανάτων ανά έναν άμεσο θάνατο στους 37.396 θανάτους που αναφέρθηκαν, δεν είναι απίθανο να εκτιμηθεί ότι έως και 186.000 ή και περισσότεροι θάνατοι θα μπορούσαν να αποδοθούν στην τρέχουσα σύγκρουση στη Γάζα», εξηγεί το Lancet. Χρησιμοποιώντας την εκτίμηση του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας για το 2022 των 2.375.259, αυτό θα μεταφραστεί σε 7,9% του συνολικού πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας»

Στις εκτεταμένες απώλειες ζωών συνέβαλαν οι 14.000 βόμβες, που παρείχαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ. Αυτές οι βόμβες όχι μόνο έχουν προκαλέσει άμεσες απώλειες, αλλά έχουν επίσης καταστρέψει τις υποδομές της Γάζας, επιδεινώνοντας τις συνθήκες που οδηγούν σε επιπλέον θανάτους.

Η καταστροφή των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, των δικτύων διανομής τροφίμων και των συστημάτων υγιεινής έχει αφήσει τον πληθυσμό σε επικίνδυνη κατάσταση.

Το Lancet υπογραμμίζει τη δυσκολία συλλογής ακριβών δεδομένων λόγω της εκτεταμένης καταστροφής.

«Ο αριθμός των αναφερόμενων θανάτων είναι πιθανώς κατά πολύ μεγαλύτερος. Η μη κυβερνητική οργάνωση Airwars δέχεται λεπτομερείς αξιολογήσεις περιστατικών στη Λωρίδα της Γάζας και συχνά διαπιστώνει ότι δεν περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα των αναγνωρίσιμων θυμάτων στον κατάλογο του υπουργείου. Επιπλέον, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι: Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, το 35% των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας είχε καταστραφεί, επομένως ο αριθμός των σορών που εξακολουθούν να είναι θαμμένοι στα ερείπια είναι πιθανότατα σημαντικός, με εκτιμήσεις πάνω από 10.000», ανέφερε.

Η έκθεση προειδοποιεί: «Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι μεγάλος λαμβάνοντας υπόψη την ένταση αυτού του πολέμου, τις κατεστραμμένες υποδομές υγειονομικής περίθαλψης, τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και στέγη, την αδυναμία του πληθυσμού να διαφύγει σε ασφαλή μέρη και την διακοπή χρηματοδότησης της UNRWA, μιας από τις ελάχιστες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας