«Φρένο» στην παραγωγή των F-35: Βρέθηκαν εξαρτήματα κατασκευασμένα στην Κίνα!

776
«Φρένο» στην παραγωγή των F-35

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ διέκοψε προσωρινά τις παραδόσεις των F-35 της Lockheed Martin αφού ανακάλυψε ότι ένα κράμα που χρησιμοποιείται σε μαγνήτες για αντλίες στο μαχητικό αεροσκάφος κατασκευάστηκε στην Κίνα.

Το γραφείο προγράμματος για τα F-35 «διέκοψε προσωρινά την αποδοχή νέων αεροσκαφών F-35 για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση του προγράμματος» με τους αμυντικούς κανονισμούς «που αφορούν ειδικά μέταλλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ράσελ Γκόμαερ σε ένα email.

Πρόσθεσε ότι η παύση δεν θα επηρεάσει τις λειτουργίες των stealth μαχητικών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που έχουν ήδη παραδοθεί στον αμερικανικό στρατό και σε εταίρους στο εξωτερικό επειδή «ο μαγνήτης δεν μεταδίδει πληροφορίες ούτε βλάπτει την ακεραιότητα του αεροσκάφους και δεν υπάρχουν κίνδυνοι απόδοσης, ποιότητας, ασφάλειας που να συνδέονται με αυτό το ζήτημα.

«Μόλις ανακαλύφθηκε το πρόβλημα», το γραφείο προγράμματος F-35 «βρήκε μια εναλλακτική πηγή για το κράμα που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές μηχανές», δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Η Lockheed Martin ανέφερε σε δήλωσή της ότι «εργαζόμαστε με τους εταίρους μας και το Υπουργείο Άμυνας για να διασφαλίσουμε τη συμβατική συμμόρφωση εντός της αλυσίδας εφοδιασμού». «Το F-35 παραμένει ασφαλές για πτήση και συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Άμυνας για να επιλύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να συνεχίσουμε τις παραδόσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας