Φωτογραφία από Γη δείχνει αστροναύτες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό

995

Ο αστροφωτογράφος Σεμπάστιαν Βόλτμερ βρισκόταν στη γενέτειρα του αστροναύτη Ματίας Μάουερ όταν τον φωτογράφισε στον ουρανό.

Όταν ο γερμανός αστροναύτης Ματίας Μάουερ βγήκε την Τετάρτη για εργασίες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), δύσκολα θα φανταζόταν ότι ένας συμπατριώτης του τον απαθανάτιζε από τη Γη.

Ο αστροφωτογράφος Σεμπάστιαν Βόλτμερ βρισκόταν στη γενέτειρα του Μάουερ, στο Σανκτ Βέντελ της Γερμανίας, όταν έστρεψε το τηλεσκόπιό του στον ουρανό και κατέγραψε τον διαστημικό περίπατο.

Ο Μάουερ, αστροναύτης της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, παρέμεινε για επτά ώρες έξω από τον ISS μαζί με τον συνάδελφό του της NASA Ράτζα Τσάρι.

Στην πρώτη φωτογραφία που ανάρτησε ο αστροφωτογράφος στο Twitter, ο συμπατριώτης του διακρίνεται ως φωτεινή κουκκίδα.

«Χαιρετισμούς από τη γενέτειρα του Ματίας Μάουερ –ήταν πολύ συναρπαστικό» έγραψε ο Βόλτμερ στην ανάρτησή του.

Ο έτερος αστροναύτης Ράτζα Τσάρι διακρίνεται κι αυτός σε επόμενη φωτογραφία που πόσταρε ο Βόλτμερ, την οποία εξέτασε προσεκτικά με τη βοήθεια του φωτογράφου Φίλιπ Σμιθ.

«Νιώθω ότι τράβηξα τη φωτογραφία της ζωής μου» έγραψε ο Βόλμερ στο SpaceWeather.com που αναπαρήγαγε τις εικόνες.

«Πρόκειται πιθανότατα για την πρώτη εικόνα που τραβήχτηκε από το έδαφοςκαι δείχνει ταυτόχρονα δύο αστροναύτες σε διαστημικό περίπατο έξω από τον ISS» εκτίμησε.

Όπως ανέφερε αργότερα στο Space.com, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από πλανητική κάμερα ASI290 συνδεδεμένη σε τηλεσκόπιο Celestron 11 ιντσών.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Βόλτμερ στη σελίδα του στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας