Φωτιές: Μαύροι καπνοί κάλυψαν την Ακρόπολη – Μυρωδιά καμένου σε όλη την Αθήνα

2053

Μέχρι το Φάληρο η μυρωδιά του καμένου

Τον ουρανό της Αθήνας έχουν καλύψει οι καπνοί από τη φωτιά που καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη Φυλή.

Η μυρωδιά του καμένου κατάφερε να φτάσει μέχρι και το Φάληρο, καθώς έχει διαχυθεί σε όλη την πόλη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έγινε ορατό το πέπλο καπνού να έχει καλύψει τον ουρανό.

Η τιτάνια μάχη της κατάσβεσης θα δοθεί και σήμερα στα μέτωπα της Πάρνηθας ενώ ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη ημέρα και σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη και Καβάλα. Στη Φυλή ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

      

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media του επικεφαλής φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα Άρη Μεσσίνη προκαλεί ανατριχίλα. Το βίντεο δείχνει την απόκοσμη εικόνα της Ακρόπολης να έχει γύρω της μαύρους καπνούς και τη φωτιά στο φόντο να κατακαίει την Πάρνηθα ενώ πέφτει η νύχτα.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατευτούν από τους καπνούς

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από τους καπνούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε στο MEGA πως τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των πυρκαγιών.

«Γενικά είναι δύσκολο σε τέτοιες συνθήκες ατμοσφαιρικές να προστατευτούν οι άνθρωποι. Καλό είναι να απομακρυνθούν οι άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα αναπνευστικά προβλήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Λογικά σε τέτοια γεγονότα αναμένεται και αύξηση στη θνησιμότητα στο λεκανοπέδιο από τέτοια νοσήματα», δήλωσε.

Ο επίκουρους καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμβούλεψε τους πολίτες να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας