Φορολογική έρευνα στον γιο Μπάιντεν για χρήματα από Ουκρανική εταιρεία

1032

Φορολογική έρευνα έχει ξεκινήσει κατά του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Η..

Φορολογική έρευνα έχει ξεκινήσει κατά του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ήδη αρχίσει να ζητά πληροφορίες για κεφάλαια που έλαβε ο Χάντερ από την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma.

«Εξετάζουν αν παραβίασε φορολογικούς ή άλλους νόμους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ρυθμίζουν το λόμπι για ξένες κυβερνήσεις, σε επιχειρηματικές συναλλαγές στην Ουκρανία, την Κίνα, το Καζακστάν και άλλες χώρες», γράφει η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα γράφει ότι από το 2014 έως το 2019, ο Χάντερ λάμβανε 50.000 δολάρια το μήνα για τη δουλειά του στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma και στη συνέχεια τα έστελνε στην Rosemont Seneca Bohai LLC.

«Μια ομοσπονδιακή φορολογική έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν κερδίζει δυναμική καθώς οι εισαγγελείς συλλέγουν πληροφορίες από αρκετούς από τους συνεργάτες του σχετικά με τις πηγές του ξένου εισοδήματός του, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και εξετάζουν τη σχέση του γιου του Προέδρου Μπάιντεν με μια εταιρεία που διαχειριζόταν ορισμένα από τα οικονομικά του» γράφει η Wall Street Journal.

Αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα πως «τις τελευταίες εβδομάδες, εισαγγελείς από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Ντελάγουερ αναζήτησαν πληροφορίες και μαρτυρία ενόρκων σχετικά με τα χρήματα που έλαβε ο Χ. Μπάιντεν πριν από αρκετά χρόνια από την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma Holdings Ltd., και πώς χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να πληρώσει κάποια υποχρεώσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι Χάντερ Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα χρηματοδοτούσε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία έκαναν πειράματα για ασθένειες που προκαλούν πανδημίες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας