Forbes: Ολοκληρώθηκε η περικύκλωση 60.000 Ουκρανών στρατιωτών σε Χάρκοβο-Ντονμπάς

1317
Ολοκληρώθηκε η περικύκλωση 60.000 Ουκρανών

Αδυνατεί να ενισχύσεις τους εγκλωβισμένους Ουκρανούς στρατιώτες το Κίεβο

Το Forbes δημοσίευσε μια πρόβλεψη ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από παντού εκτός από το Ντονμπάς ενώ και το Χάρκοβο είναι στον σχεδιασμό της ρωσικής ηγεσίας, με το ρωσικό ΥΠΑΜ πλέον να έχει εγκλωβίσει 60.000 ουκρανικού στρατού στις περιοχές αυτές.

Ο ειδικός στις διαπραγματεύσεις και την ασφάλεια Νικολάι Καπιτονένκο, προβλέποντας το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας , πιστεύει ότι η Ρωσία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από παντού εκτός από το Ντονμπάς.

Αυτό είπε σε σχόλιο του Forbes .

“Πιθανότατα, θα είναι έτσι: η Ρωσία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από παντού εκτός από το Ντονμπάς. Ταυτόχρονα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα διεκδικήσει ακόμη και εκείνα τα εδάφη που δεν κατάφερε να καταλάβει, δηλαδή ολόκληρο το Ντονμπάς”, είπε ο ειδικός.

Οι Ρώσοι ομιλούν για περικύκλωση και επακόλουθη ήττα των Ουκρανών. Την ίδια στιγμή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με αξιωματούχο της Μόσχας, καταστρέφουν μεθοδικά την υποδομή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως οπλοστάσια, αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες πετρελαίου κ.α.

“Η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στη Velikaya Novoselka υποδηλώνει την πρόθεση να φτάσουν στη συνέχεια στη γραμμή Mezhevaya-Pokrovsk από το νότο, ενώ η κίνηση των ρωσικών μονάδων προς την κατεύθυνση Barvenkovo-Dobropolye θα κλείσει το καπάκι ενός μεγάλου «καζανιού» από τη βόρεια κατεύθυνση.

Σε αυτή την περίπτωση, θα εγκλωβιστούν περίπου 60.000 Ουκρανοί στρατιώτες και μαχητές του Αζόφ.

Το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει την ευκαιρία να ενισχύσει τις δυνάμεις του στο Ντονμπάς.

Πρώτον, οι εφεδρικές δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποσταλεί προς τα ανατολικά, αποδείχθηκε ότι ήταν καθηλωμένες στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσέρνιγκοφ, καθώς και στην περιοχή του Χάρκοβο.

Στην πορεία των μαχών που τους επιβλήθηκαν, έχασαν την μαχητική τους ικανότητα.

Δεύτερον, έχει κερδηθεί η απόλυτη υπεροχή στον αέρα, η οποία δεν θα επιτρέψει στην ουκρανική πολεμική αεροπορία να πραγματοποιήσει, ούτε μεταφορά στρατευμάτων ούτε να βγει οργανωμένα από το «καζάνι» που σχηματίζουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Donbass.

Με την ολοκλήρωση της εξάλειψης των εχθρικών δυνάμεων στα ανατολικά, το καθεστώς του Κιέβου θα χάσει το κύριο μέρος του στρατού του και οι μονάδες της Ρωσίας, και των Ρωσόφωνων DNR και LNR θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την επίθεση στην υπόλοιπη χώρα”, καταλήγει το ρωσικό άρθρο.

“Οι πυραυλικές δυνάμεις και η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας έχουν πολλή δουλειά να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού συνεχώς οπλικά συστήματα “ρέουν” προς την Ουκρανία από όλη τη Δύση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μεταφέρουν 100 drones καμικάζι Switchblade, η Νορβηγία 2 χιλιάδες εκτοξευτές χειροβομβίδων M72 LAW μιας χρήσης, η Γερμανία 2450 αντιαρματικούς εκτοξευτές χειροβομβίδων RGW90 Matador”, αναφέρει Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με πηγές, οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να περάσουν σε «νέο επίπεδο υποστήριξης», σκοπεύοντας να προμηθεύσουν  αυτοκινούμενα πυροβόλα AS-90.

“Αλλά γενικά, η ξένη στρατιωτική βοήθεια αποσκοπεί στον οπλισμό της ουκρανικής εθνοφυλακής. Προφανώς, η Δύση ελπίζει ότι οι οι αντιαρματικοί πύραυλοι στα χέρια Ουκρανών εθνοφρουρών θα εξαντλήσουν τα ρωσικά στρατεύματα στις αστικές μάχες”, τόνισε ο ίδιος. Οι εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν αυτές τις προσδοκίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας