«Φλέγεται» το Παρίσι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

868

Περίπου 2.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά την Παρασκευή στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, στο Παρίσι, για να διαμαρτυρηθούν για την υιοθέτηση του νόμου σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Είχαν προηγηθεί πολλές δράσεις μαθητών και φοιτητών τις προηγούμενες ημέρες.

Ως τις 20:00 (ώρα Ελλάδας, 19:00 στη Γαλλία) επικρατούσε πια ηρεμία στη συγκέντρωση.

«Είναι σημαντικό να είμαστε εδώ, φοβάμαι μήπως το κίνημα ξεφουσκώσει», είπε 22χρονη φοιτήτρια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 200 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του 1ου Διαμερίσματος του Παρισιού, όπου είχαν μεταφερθεί δύο φοιτητές οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί.

Σε όλη τη Γαλλία, γύρω στα 15 Πανεπιστήμια έχουν αποκλειστεί και σε άλλα 20 έχει γίνει κατάληψη, σύμφωνα με τον φοιτητικό σύλλογο L’Alternative, που πρωτοπορεί σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Στο Παρίσι έγιναν δύο μικρές συγκεντρώσεις και οι φοιτητές επιχείρησαν να οργανώσουν μια αυθόρμητη διαδήλωση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς εργάτες της καθαριότητας του Παρισιού. Με την επέμβαση της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν γρήγορα.

Αποκλεισμένα είναι και ορισμένα λύκεια στο Παρίσι. «Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλους τους μαθητές. Αυτό δείχνει ότι έχουμε ομοφωνία», είπε μια 16χρονη μαθήτρια στο Λύκειο Ανρί Κατρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας