Εξέγερση Ευρωπαίων αγροτών-Επιχειρούν εξόντωση των ζώων και των καλλιεργειών χάρη…περιβάλλοντος

948

Οι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” οι κυβερνήσεις θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.

Και μπορεί πέρυσι αυτό να ξεκίνησε με την ολλανδική κυβέρνηση που με νομοθεσία ουσιαστικά καταργεί ένας στους τρεις αγρότες (τους αποκόπτουν από κάθε χρηματοδότηση) όμως στην Γαλλία πλέον οι εξεγέρσεις είναι σε βαθμό που η νέα κυβέρνηση Αττάλ έχει αρχίσει και τρομάζει.

Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι Ευρωπαίοι αγρότες γενικά έχουν βαρεθεί με τους βαρείς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία αύξηση», εξηγεί η Alessandra Kirsch. Πέρα από τη διοικητική υπερφόρτωση, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ που «περικόπηκε κατά 90 δισ. ευρώ μέσα σε 20 χρόνια», υπενθυμίζει.

«Η άδεια εισαγωγής προϊόντων που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην Ευρώπη ή δεν σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων, όπως ο συνωστισμός των ζώων, προκαλεί επίσης ασυνεννοησία και οργή στους αγρότες», προσθέτει.

Από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς, οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.

Αγρότες σε όλη τη χώρα μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά.

Πέραν των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ολλανδοί και συνεχίζουν να προστίθενται από άλλες χώρες, αγρότες.

Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.

Στόχος των Βρυξελλών (και δείχνουν να είναι το μόνο που τους νοιάζει) είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή.

Δηλαδή κάτι σαν να “κοροϊδέψουμε τους αγρότες για την ψήφο” και θα συνεχίζουν μετά τα ίδια εναντίον τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας