Εξαθλίωση των Ελλήνων από την ακρίβεια:-«Πήραμε μισό κουνουπίδι – Το πιστεύετε;»

897

Εντύπωση προκάλεσε τηλεοπτικό ρεπορτάζ από τις λαϊκές αγορές όπου φαίνεται η εξαθλίωση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες αφού έχουν φτάσει στο σημείο να αγοράζουν το κουνουπίδι… μισό!

Χαρακτηριστικά μία γυναίκα που ψώνιζε τα… απαραίτητα, είπε στην κάμερα: «Αγοράσαμε μαζί με μία κυρία ένα κουνουπίδι και το πήραμε μισό μισό. Το πιστεύετε;»

Οι μισοί Έλληνες, έχουν βάλει «κόφτη» ακόμα και στην αγορά τροφίμων.

Η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στα χρόνια των μνημονίων πολλοί θεωρούσαν πως αυτό θα ήταν το ταβάνι της ανέχειας αλλά τελικά αποδεικνύεται πως η φτωχοποίηση δεν έχει όρια.

Ήδη τα νοικοκυριά έχουν «κόψει» έξοδα από βασικές κατηγορίες όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς.

Στο κάδρο πλέον μπαίνει και η εξοικονόμηση χρημάτων από τα τρόφιμα, την ώρα που για πολλούς πολίτες το καλάθι, γεμίζει με φθηνότερα προϊόντα προκειμένου να βγει ο μήνας.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα νέας έρευνας της Focus Bari που αναφέρει πως οι μισοί Έλληνες δηλώνουν πως τους επόμενους 12 μήνες θα δαπανήσουν λιγότερα για την αγορά τροφίμων και ποτών. Το αντίστοιχο διεθνές ποσοστό είναι μόλις 24%, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «διαφημίζει» διαρκώς τις επιδόσεις της στα οικονομικά, ωστόσο οι πολίτες αισθάνονται πιο φτωχοί απ’ ότι ήταν πριν λίγα χρόνια και αυτό φαίνεται στους πραγματικούς αριθμούς. 

Η ακρίβεια «μαστίζει» και οι τιμές του σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί κατά 136% σε 1,5 χρόνο, ένα ποσοστό που προκαλεί πραγματικά σοκ! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας