Έτοιμη Κριμαία και Χερσώνα να αντιμετωπίσουν την Ουκρανική επίθεση

8398

O κυβερνήτης της χερσονήσου της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόφ, με αφορμή τα ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν φοβάται ουκρανική επίθεση στο έδαφός της δήλωσε ότι «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση επιθέσεων από ουκρανικές δυνάμεις» σύμφωνα με το Agerpres .

«Πιστεύω ότι η απόφαση για την κατασκευή αμυντικών γραμμών στην Κριμαία και στις εισόδους της χερσονήσου ήταν σοφή και βάσιμη», είπε ο Ακσιόφ σε ομάδα δημοσιογράφων, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι οχυρώσεις θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς για τους οποίους κατασκευάστηκαν.

«Είχαμε το καθήκον να προετοιμαστούμε για οποιαδήποτε εξέλιξη και αυτό κάναμε», τόνισε ο κυβερνήτης της χερσονήσου που ενσωματώθηκε στη Ρωσία το 2014.

Με δηλώσεις σχετικά με επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση για την ανάκτηση της Κριμαίας, ο Ακσιανόφ διαβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να την αποκρούσουν.

«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον εχθρό, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι και ότι δεν θα υπάρξει καταστροφή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο ρωσικός στρατός «έχτισε μια σύγχρονη και οργανωμένη αμυντική γραμμή» και «υπάρχουν περισσότερες από αρκετές δυνάμεις» για να υπερασπιστούν τη χερσόνησο.

Οι δηλώσεις του Ακσιανόφ έρχονται μετά την προειδοποίηση του κυβερνήτη στην περιοχή Χερσώνα, Βολοντίμιρ Σάλντο, ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ετοιμάζονταν να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο και να προχωρήσουν στην αριστερή του όχθη.

«Στη δεξιά όχθη του Δνείπερου οι εχθρικές μονάδες κάνουν ελιγμούς, αλλάζουν θέσεις, μετακινούν στρατεύματα και βαρέα όπλα και προετοιμάζουν βάρκες. Υπάρχουν ενδείξεις προετοιμασίας για προσπάθεια διάβασης του Δνείπερου και απόκρυψη αυτών των προετοιμασιών», είπε ο Σάλντο, σε δηλώσεις του για το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας