Ερντογάν: Θα παγώσουμε την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας αν δεν συμμορφωθούν

414
Θα παγώσουμε την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στο Υπουργικό Συμβούλιο, μπροστά στις κάμερες, έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Δηλώνοντας ότι έδωσαν υπό όρους έγκριση και στις δύο χώρες, ο Ερντογάν είπε: «Εάν δεν γίνουν τα απαραίτητα βήματα, θα παγώσουμε τη διαδικασία».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σημαντικές δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σχολιάζοντας την αίτηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος Ερντογάν τάχθηκε υπέρ και των δύο χωρών. Ο Ερντογάν δηλώνοντας ότι έδωσαν υπό όρους έγκριση για την ένταξη τους, ο Ερντογάν είπε ότι εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η Τουρκία θα παγώσει τη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε για το θέμα τα εξής:

«Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη εκφράσαμε στο υψηλότερο επίπεδο την προσέγγιση της χώρας μας στις κρίσεις. Μετά την αποδοχή των όρων που θέσαμε για τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, μοιραστήκαμε την υπό όρους έγκρισή μας με τα μέλη του ΝΑΤΟ.

“Η Σουηδία δεν παρουσιάζει καλή εικόνα”

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι θα παγώσουμε τη διαδικασία εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τους όρους που θέσαμε σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Βλέπουμε ότι η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα. Ως Τουρκία, η στάση μας είναι πολύ σαφής, τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι ίδιοι.

“Δεν μας δεσμεύουν τα όσα λέει η αντιπολίτευση”

Το να λέει διαφορετικά πράγματα η αντιπολίτευση δεν μας δεσμεύει όσο είμαστε στην εξουσία σε αυτή τη χώρα. Βλέπουμε ότι η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα ως προς αυτό. Η στάση μας ως Τουρκία είναι πολύ ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα τα ξέρουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας