Ερείπια τα ουκρανικά λιμάνια-Σφυροκοπούνται αδιάκοπα-Σκληρές μάχες σε Μπαχμούτ-Ζαπορίζιε

1404

Β.Πούτιν: Η Ρωσία θα αντικαταστήσει τα σιτηρά Ουκρανίας με προορισμό Αφρική… Τόσο σε εμπορική βάση όσο και δωρεάν!

Το Κίεβο συνεχίζει τις προσπάθειές του να εκδικηθεί τη Ρωσία για τα συνεχιζόμενα αντίποινα στα ουκρανικά λιμάνια, ενώ οι μάταιες προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να προχωρήσει στις γραμμές του μετώπου οδηγούν μόνο σε αυξανόμενες απώλειες.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους κοντά στο Κουπιάνσκ. Τις τελευταίες ημέρες πήραν τον έλεγχο αρκετών ακόμη οχυρών στις περιοχές Μασιούτοβκα και Σίνκοβκα.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει επίσης στην περιοχή του Σβάτοβο, προκειμένου να δημιουργήσει μια ρυθμιστική ζώνη και να εξασφαλίσει το πολεοδομικό συγκρότημα του Λουγκάνσκ. Οι ρωσικές μονάδες έχουν ήδη διασχίσει τον ποταμό Ζέρεμπετς και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους στρατηγικά υψώματα στη δυτική όχθη, δημιουργώντας ένα προγεφύρωμα βάθους έως και 7 χιλιομέτρων στην ουκρανική άμυνα.

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για νίκες, παρά τις συνεχιζόμενες αιματηρές επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις.

Στην περιοχή του Μπαχμούτ, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Μπερχόβκα και δεν επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να αποκτήσουν ερείσματα στα υψώματα στην περιοχή της Κλεστσέεβκα.

Στην περιοχή Ζαπορόζιε, η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ρίχνει στρατιώτες σε επιθέσεις στο Ραμπότινο, όπου οι μάχες συνεχίζονται ακόμη μερικά χιλιόμετρα από το χωριό. Οι μάχες στα μέτωπα συνοδεύονται από αμοιβαία χτυπήματα σε στρατηγικές περιοχές στα μετόπισθεν.

Χθες το βράδυ, εκρήξεις ήχησαν στην περιοχή του Σούμι, αλλά οι κύριοι στόχοι ήταν και πάλι τα λιμάνια στην περιοχή της Οδησσού. Οι προηγούμενες επιθέσεις έπληξαν τα θαλάσσια λιμάνια. Ωστόσο, την περασμένη νύχτα καταστράφηκαν εγκαταστάσεις στις όχθες του Δούναβη, με αποτέλεσμα το Κίεβο να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ποτάμια για να παρακάμψει την ανασταλείσα συμφωνία για τα σιτηρά.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τις ζημιές στις υποδομές ενός από τα ουκρανικά λιμάνια του Δούναβη. Εν τω μεταξύ, τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν εκρήξεις σε δύο πόλεις, το Ιζμαήλ και το Ρένι, όπου φέρεται να καταστράφηκαν δεξαμενές αποθήκευσης φορτίων και άλλες εγκαταστάσεις.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Ζελένσκι υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση από τη Ρωσία για τη συνεχιζόμενη καταστροφή των ουκρανικών λιμανιών. Τη νύχτα της 24ης Ιουλίου, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από τη Μόσχα. Πιθανώς στόχευσαν το κτίριο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αλλά τελικά προκάλεσαν ζημιές μόνο σε δύο μη οικιστικά κτίρια.

Την ίδια στιγμή, 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν τη χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκατέσσερα ουκρανικά UAV καταστράφηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, εκ των οποίων τα τρία έπεσαν στο έδαφος της χερσονήσου. Τρία ακόμη UAV καταστράφηκαν από την αεράμυνα. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, χτυπήθηκε μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Ντζάνκοϊ.

Οι επιθέσεις στην Κριμαία μπορεί να έχουν τουλάχιστον κάποια στρατιωτικά αποτελέσματα, οι επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μόσχα ωστόσο δεν φέρνουν τίποτα στο Κίεβο στρατιωτικά, παρά μόνο προκαλούν περισσότερα ρωσικά αντίποινα. Το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει μια νικηφόρα εικόνα στα ΜΜΕ, κάνοντας τη ζωή του ουκρανικού λαού πολύ χειρότερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας