Ερείπια η Ουκρανία, έχασαν 20.824 στρατιώτες σε 30 μέρες!

2903

Larry Johnson (CIA): Το πολιτικό τέλος του Zelensky πλησιάζει – Nikolay Patrushev (Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας): Η νίκη της Ρωσίας επί της Δύσης γεννά ένα νέο φαινόμενο

Στο πεδίο της μάχης ο Ουκρανικός στρατός έχει παταγωδώς αποτύχει…ωστόσο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι Ουκρανοί καθημερινά χτυπούν με drones διάφορες περιοχές και εσχάτως την Μόσχα που έχει προφανώς μεγάλη συμβολική σημασία.
Οι δυνάμεις αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου κατέρριψαν τα drones ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές αφού τα drones φέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Εν τω μεταξύ πρώην στελέχη της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι είναι ορατός ο πρόωρος θάνατος Zelensky, δεν εννοούν θάνατο με την κυριολεξία της φράσης αλλά το πολιτικό τέλος του Zelensky.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαμαρτύρεται ότι η Ουκρανία δεν έχει όλα τα όπλα για να αντιμετωπίσει την Ρωσία…
Επίσης πυκνώνουν οι αναφορές από δυτικούς αξιωματούχους ότι η Οδησσός θα καταληφθεί από την Ρωσία…
Οι Ουκρανοί ανησυχούν βλέπουν την Ουκρανία να μετατρέπεται σε ερείπια, η βιομηχανία έχει καταστραφεί, η ενέργεια υπολειτουργεί… το ουκρανικός κράτος παραπαίει…

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones στην Μόσχα

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) με στόχο την πρωτεύουσα της Ρωσίας καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή της Μόσχας, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
«Οι Δυνάμεις Αεράμυνας κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ουκρανών πάνω από την περιοχή της Μόσχας
Ωστόσο το drone κατά την πτώση του χτύπησε έναν πύργο 50 ορόφων στη συνοικία IQ στην πόλη της Μόσχας, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, κανείς δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός drone σε πύργο στην περιοχή IQ στην πόλη της Μόσχας».
Τα συντρίμμια του drone έχουν ήδη βρεθεί, οι ειδικοί το έχουν περισυλλέξει για τεχνική εξέταση.

Ρωσία: Αποτρέψαμε επίθεση ουκρανικών drones στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας – Στόχος πλοία περιπολίας

Μια ακόμα επίθεση ουκρανικών drones κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να επιτεθούν με τρία θαλάσσια drones στα πλοία «Sergei Kotov» και «Vasily Bykov» περιπολικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα τρία θαλάσσια drones του εχθρού καταστράφηκαν από τα πυρά των ρωσικών πλοίων» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέροντας πως τα περιπολικά σκάφη δέχθηκαν επίθεση σε απόσταση 340 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, της βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Κατόπιν της αποτροπής της νέας αυτής επίθεσης από θαλάσσια drones – προσφιλής πρακτική των Ουκρανών το τελευταίο διάστημα – τα πλοία περιπολίας συνέχισαν να εκτελούν τα καθήκοντα τους.
Σημειώνεται πως αντίστοιχη επίθεση είχε γίνει και την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου, κατά του Sergei Kotov, η οποία και αυτή είχε αποκρουστεί με επιτυχία.

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Έχασαν σε 30 ημέρες 20.824 στρατιώτες

Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 20.800 στρατιώτες και περισσότερα από 2.200 είδη στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων 10 τανκς Leopard σε διάστημα ενός μήνα ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
«Τον τελευταίο μήνα, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε πάνω από 20.800 στρατιώτες, για την ακρίβεια, 20.824 στρατιώτες και 2.227 είδη οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 10 αρμάτων μάχης Leopard, 11 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, 40 συστήματα αμερικανικής κατασκευής M7750 και πυροβολικό. Επίσης αυτοκινούμενα πυροβόλα πυροβολικού από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία».

Η Ουκρανία έριξε πάνω από 131.000 οβίδες στο Donetsk από τις αρχές του 2022

Περισσότερες από 131.000 οβίδες έχουν εκτοξευθεί από τα ουκρανικά στρατεύματα σε οικισμούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) από τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε το Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC) για ζητήματα που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας.
«Για τις 529 ημέρες της κλιμάκωσης, έχουν καταγραφεί περίπου 21.400 επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα, με 131.400 οβίδες διαφόρων διαμετρημάτων να χτυπούν πόλεις και χωριά του Donetsk.
Aπό τον Φεβρουάριο του 2022, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκτοξεύσει 42 πυραύλους Tochka-U, 361 ρουκέτες HIMARS, 38 ρουκέτες Smerch, 263 ρουκέτες Uragan, 16.300 ρουκέτες Grad και άλλες ρουκέτες.

Nikolay Patrushev (Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας): Η νίκη της Ρωσίας επί της Δύσης γεννά ένα νέο φαινόμενο

«Η νίκη της Ρωσίας επί της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία θα δώσει μια ισχυρή ώθηση σε περαιτέρω αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία προς όφελος σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και ισότιμου διαλόγου», τόνισε ο Nikolay Patrushev, Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Στην πραγματικότητα, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση γέννησε κυριολεκτικά ένα νέο φαινόμενο – την παγκόσμια πλειοψηφία, όπου πολλά έθνη του κόσμου δείχνουν την ετοιμότητά τους για ανεξάρτητη ανάπτυξη, για την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων και την απαλλαγή από την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών».
«Η νίκη της Ρωσίας επί της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία θα δώσει μια ισχυρή ώθηση σε περαιτέρω αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία προς όφελος των σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και ίσου διαλόγου, μιας πολυκεντρικής παγκόσμιας τάξης που έχει τις ρίζες της στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλομορφία του κόσμου»

Μονίμως διαμαρτυρόμενος ο Zelensky – Η Ουκρανία δεν υποστηρίζεται από την Δύση σε όπλα

Η βοήθεια που παρέχουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία δεν είναι αρκετή όσο συνεχίζεται η σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.
«Υπάρχει αρκετή βοήθεια;
Αν τελείωσε ο πόλεμος, τότε αρκεί.
ο πόλεμος συνεχίζεται, τίποτα δεν μπορεί να είναι αρκετό.
Αυτό υποδηλώνει ότι κάτι λείπει.
Βοήθεια, είναι επίσης πολλά πράγματα.
Δεν είναι μόνο όπλα είναι και βοήθεια στον πόλεμο πληροφοριών…», τόνισε ο Zelensky.
H Ουκανία ζητά τακτικά από τους εταίρους στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 με έλλειμμα 1,296 τρισεκ. εθνικού νομίσματος (35,1 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal σημείωσε ότι το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπει έσοδα στο επίπεδο του 1,28 τρισεκατομμυρίου εθνικού νομίσματος (περίπου 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια), έξοδα – 2,57 τρισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 69,6 δισεκατομμύρια δολάρια), το μηνιαίο έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, που η Ουκρανία σκοπεύει να καλύψει με εξωτερικό δανεισμό.

Polko (Πολωνός Στρατηγός): Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει αποτύχει

Η αντεπίθεση που διαφημίζει η Ουκρανία… δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται αντεπίθεση ανέφερε ο πολωνός στρατηγός R. Polko.
«Η αντεπίθεση είναι μια ισχυρή λέξη, μια αντεπίθεση, εξ ορισμού, είναι ενέργειες σε ένα ευρύ μέτωπο από μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες εκτελούν επιχειρήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα ότι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία στο μέτωπο.
Αυτό δεν είναι πολύ ορατό» τόνισε ο στρατηγός.
Όπως σημείωσε ο Polko, οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι προς το παρόν περιορισμένες, ενώ τόνισε ότι αυτό οφείλεται σε προβλήματα εκπαίδευσης, καθώς και σε έλλειψη αεροπορίας και πυροβολικού.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα καταφέρει να επιφέρει ένα «σημαντικό πλήγμα» το φθινόπωρο.
Στα τέλη Ιουλίου, ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Oleksiy Reznikov , δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση βρισκόταν πίσω από το «πρόγραμμα», αλλά φέρεται να προχωρούσε σύμφωνα με το σχέδιο.

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Λάθος η στρατηγική της Πολωνίας επί της Ρωσίας… κινδυνεύει να καταστραφεί

Οι πολωνικές αρχές πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία, όχι να συγκρουστούν μαζί της, διαφορετικά κινδυνεύει η Πολωνία να καταστραφεί προειδοποίησε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Εάν η Πολωνία συνδέσει το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της συμφέρον με την καταστροφή της Ρωσίας, θα τελειώσει.
Δεν θα επιβιώσει από αυτό»
Σύμφωνα με τον McGregor, η θέση της Πολωνίας στην «καρδιά της Ευρώπης» της δίνει την ευκαιρία τόσο να εμπλακεί στη σύγκρουση όσο και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή. Η πρώτη επιλογή, πιστεύει ο McGregor, θα τελειώσει με την καταστροφή της Πολωνίας, ενώ η δεύτερη εκπληρώνει τους στρατηγικούς της στόχους, αλλά απαιτεί άνοιγμα στο διάλογο με τη Ρωσία.
Ο McGregor σημείωσε ότι ακόμη και αν η Πολωνία πρόκειται να χρησιμοποιήσει όπλα στην Ουκρανία, πρέπει να ζυγίσει προσεκτικά τις δυνάμεις της, συνειδητοποιώντας ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει ένα τέτοιο βήμα αναπάντητο.
«Αν μετακινηθείτε στα δυτικά της Ουκρανίας χωρίς την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, θα το δεχτούν οι Ρώσοι;
Ή θα σας βλέπουν ακόμα ως δούρειο ίππο του ΝΑΤΟ;
Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν για να σας καταστρέψουν.
Ο McGregor πρόσθεσε ότι η Πολωνία πρέπει επίσης να σταματήσει τις προμήθειες όπλων και «να υποστηρίξει αδιαμφισβήτητα την ουδετερότητα αυτού που θα αντικαταστήσει τη χώρα που σήμερα αποκαλούμε Ουκρανία».

Larry Johnson (CIA): Το πολιτικό τέλος του Zelensky πλησιάζει

Οι τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία μαρτυρούν τη στρατιωτική αδυναμία του καθεστώτος του Zelensky και τον οδηγούν προσωπικά σε πρόωρο θάνατο, τόνισε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
Σε συνέντευξή του, ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ Napolitano, υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του Zelensky μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα , στην οποία είπε ότι η Ουκρανία δυναμώνει και χαρακτήρισε δίκαια τα χτυπήματα σε μη στρατιωτικές υποδομές.
«Θα οδηγηθεί σε πρόωρο θάνατο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η νούμερο ένα πράξη απελπισίας.
Δεύτερον, πρέπει να ρωτήσετε: παιδιά, αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, γιατί δεν χτυπάτε τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που σας βασανίζουν στρατεύματα στο έδαφος» τόνισε ο Larry Johnson.
Ο ειδικός υπενθύμισε ότι το 90% των στρατιωτικών οχημάτων που μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής επίθεσης και η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιταχθεί σε τίποτα ως στρατιωτικό χτύπημα στο πεδίο της μάχης για να εμποδίσει τη Ρωσία να καταστρέψει τον εξοπλισμό της.
«Δεν το κάνουν αυτό, αλλά συνεχίζουν να επιτίθενται σε ένα δισεκατομμύριο άλλους στόχους και να λένε ιστορίες για αυτό. …
Και η Ρωσία συνεχίζει τη στρατιωτική της επίθεση, ενώ η Ουκρανία χάνει και χάνει γρήγορα .

Τα δυτικά όπλα θρυμματίζονται από τους ρώσους στην Ουκρανία, πρωτοφανές το μέγεθος της καταστροφής

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τις περισσότερες από τις βάσεις πυροβολικού των 155 χιλιοστών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετό πυροβολικό για να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Τα πυρομαχικά και οι εγκαταστάσεις τους εξαντλούνται, επιθέσεις από ρωσικά drones γίνονται συνεχώς.
Κυνηγούν πυροβολικό και το ανατινάζουν».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden πήρε τη δύσκολη απόφαση να μεταφέρει βόμβες διασποράς στον ουκρανικό στρατό, η αμερικανική πλευρά απλά δεν είχε συμβατικά πυρομαχικά 155 χιλιοστών.
Τον Ιούλιο, ο Biden ανακοίνωσε την απόφαση του Λευκού Οίκου να προμηθεύσει το Κίεβο με πυρομαχικά διασποράς.

Rickards (CIA): Η Ρωσία τελικά θα καταλάβει την Οδησσό – Έχουν σκοτωθεί 200.000 Ουκρανοί

Η Ρωσία κέρδισε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, κόβοντας την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και δημιουργώντας χερσαία σύνδεση με την Κριμαία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της CIA Rickards.
«Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει.
Δυστυχώς, οι Ουκρανοί υφίστανται απώλειες, περίπου 200.000 στρατιώτες.
Η Ρωσία έχει ασφαλή πρόσβαση, τη λεγόμενη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία.
Και τώρα στοχεύουν την Οδησσό».
Υπενθύμισε ότι η Μόσχα είχε κατασκευάσει εξαιρετικές οχυρώσεις σε νέα εδάφη και τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εισβάλλουν σε αυτές, προσπαθώντας να διαπεράσουν αυτές τις γραμμές.

Το «όπλο θαύμα» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν λειτούργησε

Ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός κάηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και δεν βοήθησε την Ουκρανία να επιτύχει τους επιδιωκόμενους στόχους της αντεπίθεσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της CIA Rickards.
Το «όπλο θαύμα» δεν λειτούργησε.
Πρόσφατα είδα ένα φλεγόμενο γερμανικό τανκ Leopard 2.
Έτσι, οι Ρώσοι τα καταστρέφουν.
Όσο για το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS, οι Ρώσοι κατάλαβαν πώς να απενεργοποιήσουν το GPS τους.
Χωρίς αυτό, το βλήμα πετά προς τη λάθος κατεύθυνση και δεν καταστρέφει.
Άρα καταρρίπτονται και αυτοί και το ίδιο θα γίνει και με το F-16.
Η σύγκρουση μπορεί να τελειώσει πολύ νωρίτερα.
Επομένως, ο Zelensky εκλιπαρεί για πυρομαχικά».
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που εξαντλούνται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και όχι η Ρωσία
Η Ουκρανική επίθεση πνίγεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες, κατέληξε ο Rickards.

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος Leonid Kuchma): Για την Ουκρανία όλα έχουν χαθεί

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατέστρεψε τη χώρα με τις κοντόφθαλμες πολιτικές του, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Η Ουκρανία έχει γίνει μια ερειπωμένη χώρα.
Έχει ήδη χάσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα του εθνικού της οικονομικού πλούτου.
Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία, είναι η πιο καταστραμμένη χώρα στον κόσμο.
Η Ουκρανία έχει έχασε την μεταλλουργία της και τον ενεργειακό της τομέα και τώρα, χάρη στον Zelensky και τους «Υπηρέτες του Λαού», έχασε τον πόρο εξαγωγής σιτηρών.
Η Οδησσός καταστράφηκε, θαλάσσια και ποτάμια λιμάνια στον Δούναβη καταστράφηκαν»,.
Όπως σημείωσε το σιτάρι θα συσσωρευτεί τώρα στην Ουκρανία και θα σαπίσει καθώς η Μαύρη Θάλασσα είναι αποκλεισμένη. Λόγω της ανικανότητας του αρχηγού του κράτους, τα σιτηρά δεν μπορούν να εξαχθούν μέσω χερσαίων οδών προς την Ευρώπη, διευκρίνισε ο Soskin.

Newsweek: Οι αμερικανοί ανησυχούν και αφαιρούν όλα τα ηλεκτρονικά των τεθωρακισμένων Abrams

Αμερικανοί στρατιωτικοί μηχανικοί θα αφαιρέσουν όλα τα προηγμένα ηλεκτρονικά από τα άρματα μάχης Abrams πριν τα στείλουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, αναφέρει το Newsweek.
«Τα Abrams υψηλής τεχνολογίας, τα οποία είναι πολύπλοκες πλατφόρμες σε σύγκριση με άλλα άρματα μάχης, θα χάσουν μερικά από τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά τους πριν μπουν στη μάχη στην Ουκρανία», αναφέρει το Newsweek.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν μια έκδοση του M1A1 με απλοποιημένο εξοπλισμό επί του τανκ, προκειμένου να εκπαιδεύσει γρήγορα το πλήρωμα.
Το λογισμικό και το υλικό του M1A2 είναι συνήθως πιο προηγμένο, γεγονός που δίνει κάποια πλεονεκτήματα στη μάχη, ειδικά για τον πυροβολητή και τον κυβερνήτη.
Ωστόσο, το βελτιωμένο μοντέλο δεν θα τεθεί σε υπηρεσία με τα ουκρανικά στρατεύματα, διευκρινίζει το Newsweek.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι αρχές των ΗΠΑ σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις παραδόσεις αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
Τον Αύγουστο, πολλά από αυτά τα τανκς θα σταλούν στη Γερμανία , όπου θα αναβαθμιστούν.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πρώτη παρτίδα Abrams θα φτάσει στην Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες ότι η προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν αλλάζει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

Hindustan Times (Ινδία): Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί πανωλεθρία

Η ινδική έκδοση των Hindustan Times αφιέρωσε ένα βίντεο στη σύλληψη ενός ουκρανικού οχήματος μάχης πεζικού CV90, κατασκευής Σουηδίας από ρώσους στρατιώτες με τίτλο: «Ο Putin γελάει τελκευταίος όταν το Κίεβο χάνει το πρώτο σουηδικό CV90 στη μάχη με τη Ρωσία».
«Μετά τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και τα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα Bradley, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το πρώτο τους μαχητικό όχημα πεζικού κατασκευής Σουηδίας».
Το video δείχνει την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη συμμετοχή του CV90, το οποίο παρακολουθούν ρώσοι στρατιώτες, καθώς και τη στιγμή όπου καταλαμβάνουν το σουηδικό όχημα πεζικού.
«Φωτογραφίες Ρώσων στρατιωτών που ποζάρουν μπροστά από ένα σουηδικό CV90 εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στρατιώτες της 20ης Στρατιάς της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέλαβαν ένα σουηδικό CV90 κατά τη διάρκεια μάχης στην κατεύθυνση Krasny Liman.
Το Combat Vehicle 90 (CV90) είναι μια οικογένεια οχημάτων μάχης που βρίσκονται σε υπηρεσία στον σουηδικό στρατό από το 1993.
Στις 7 Ιουλίου, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, ανακοίνωσε την άφιξη μιας παρτίδας οχημάτων μάχης πεζικού CV90 στην Ουκρανία.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Σχεδόν δύο μήνες της ουκρανικής αντεπίθεσης δεν οδήγησαν σε στρατηγικές νίκες, παρά μόνο κάποιες τακτικές προόδους.
Ακόμη και οι πρόσφατες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στην περιοχή Zaporozhie δεν επέτρεψαν την Ουκρανία να καταλάβει νέα οχυρά.
Εν τω μεταξύ, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού αυξάνονται ραγδαία.
Καθηλωμένος στις νότιες γραμμές του μετώπου, ο ουκρανικός στρατός εγκατέλειψε τις προσπάθειές του να προχωρήσει ταυτόχρονα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Συγκέντρωσαν δυνάμεις για μεγάλες επιθέσεις στις περιοχές Orikhiv και Velikaya Novoselka.
Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης μεγάλης επίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν ορισμένες θέσεις στα περίχωρα του Rabotino, αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο χωριό.
Νότια της Velikaya Novoselka, ανάγκασαν τις ρωσικές μονάδες να υποχωρήσουν από το Staromayorskoe, αλλά δεν κατάφεραν να αποκτήσουν έρεισμα…

Ένα νέο κύμα ουκρανικών επιθέσεων οδήγησε σε ρωσικές αντεπιθέσεις.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο ορισμένων στρατιωτικών θέσεων βόρεια του Rabotino.
Οι ρωσικές αντεπιθέσεις συνεχίζονται και στο Staromayorskoe.
Καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει τον πλήρη έλεγχο του χωριού.

Δεδομένου ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να αποκτήσουν έδαφος στον οικισμό, αύξησαν την πίεσή τους στο Urozhainoe που βρίσκεται στη ρωσική ανατολική πλευρά.
Σε μια απόπειρα επίθεσης οι ουκρανικές ομάδες επίθεσης που καλύπτονται από πυρά πυροβολικού επιχειρούν επιθέσεις στο χωριό.

Αφού οι έντονες βροχοπτώσεις περιέπλεξαν το έργο του βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στις στέπες, οι μάχες στη νότια γραμμή του μετώπου έχουν αποδυναμωθεί τις τελευταίες ημέρες.
Εν τω μεταξύ, και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν ενεργά τις αεροπορικές τους δυνάμεις για χτυπήματα σε εχθρικές θέσεις.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξακολουθούν να επωφελούνται από την κυριαρχία τους στον αέρα.
Στις 30 Ιουλίου, 12 ρωσικά TU-95MS εντοπίστηκαν στον ουρανό, εξαπολύοντας πλήγματα στις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε τρεις περιοχές στο νότιο μέτωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ ρωσικών αεροσκαφών που επιχειρούν ταυτόχρονα στην περιοχή.
Ως αποτέλεσμα, τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν σημαντικές ζημιές.
Ο ουκρανικός στρατός έχει στόχο να σπάσει τη ρωσική άμυνα μεταξύ Urozhainoe και Novodonetskoe σε μια προσπάθεια να φτάσει στο χωριό Kermenchik.

Ο κύριος στόχος της ουκρανικής επίθεσης είναι να πάρει πρώτα τον έλεγχο της Staromlinovka, η οποία είναι ένας εισαγωγικός υλικοτεχνικός κόμβος της ρωσικής ομάδας στην περιοχή Zaporozhie.
Στη συνέχεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να διασπάσουν ολόκληρη τη ρωσική ομάδα που έχει αναπτυχθεί στο νότο και να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα σε μια προσπάθεια να κόψουν τον χερσαίο δρόμο προς την Κριμαία.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει φτάσει ακόμη στην πρώτη γραμμή της κύριας άμυνας της Ρωσίας στο νότιο μέτωπο.
Οι Ουκρανοί μετά από δύο μήνες δεν έχουν φθάσει ούτε στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Denis Pushilin: Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το Staromayorskoe

Στις 31 Ιουλίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin αξιολόγησε την κατάσταση στα μέτωπα, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζονται οι μάχες θέσης.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις «έχουν επιτύχει ορισμένες επιτυχίες», μεταξύ άλλων στα νότια μέτωπα.
Ο ρωσικός στρατός εκδίωξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το χωριό Staromayorskoe.
Ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει από το Staromayorskoe πριν από τρεις ημέρες εν μέσω μεγάλων επιθέσεων.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός απέτυχε επίσης να κερδίσει έδαφος στο χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες υποχώρησε στα βόρεια προάστια του.
Σύντομα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις στην περιοχή.
Οι ρωσικές επιτυχίες επιβεβαιώνονται από αναφορές από το μέτωπο τόσο από ρωσικές όσο και από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν πρόσφατα από το Staromayorskoe.
Ωστόσο, το χωριό παραμένει σε μια γκρίζα ζώνη και καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορεί να διεκδικήσει τον πλήρη έλεγχο των ερειπίων του.

Η σιδηροδρομική γέφυρα Chongar στην Κριμαία καταστράφηκε από Ουκρανικό χτύπημα

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μοιράστηκαν μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τη ζημιά στον σιδηρόδρομο κοντά στη γέφυρα Chongar που βρίσκεται μεταξύ της Κριμαίας και της περιοχής Kherson.
Αυτό φέρεται να είναι το αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης με πολυάριθμους πυραύλους Storm Shadow που έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου.
Στις 29 Ιουλίου, ο Ρώσος κυβερνήτης της περιοχής Kherson Vl. Saldo δήλωσε ότι η αεράμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέρριψε 12 πυραύλους Storm Shadow που επιτέθηκαν στον σιδηρόδρομο προς την Κριμαία.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν κάποιες μικρές ζημιές στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις από συντρίμμια των πυραύλων, αλλά δεν διεκόπη η σιδηροδρομική κυκλοφορία.
Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα πλάνα που κοινοποίησαν οι ουκρανικές πηγές, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα ζημιές στον σιδηρόδρομο.
Τουλάχιστον ένας πύραυλος ή τα συντρίμματά του χτύπησαν τον στόχο.
Άλλοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική ADS.
Οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαίωσαν επίσης κάποιες ζημιές στη γέφυρα.
Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση στη γέφυρα Chongar.
Στις 22 Ιουνίου, βρετανικής κατασκευής πύραυλοι Storm Shadow κατέστρεψαν την οδική γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με την περιοχή Kherson.
Οι ουκρανικές επιθέσεις με ακριβούς ξένους πυραύλους στον σιδηρόδρομο προς την Κριμαία έχουν στόχο να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την Κριμαία εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης του Κιέβου στο Zaporozhye και των ουκρανικών προετοιμασιών για τις επιχειρήσεις απόβασης στην περιοχή Kherson.
Όλα αυτά τα χτυπήματα είναι δυνατά χάρη στη συνεχή έρευνα της περιοχής από τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ και τα αναγνωριστικά UAV.

Η σιδηροδρομική γέφυρα Chongar στην Κριμαία καταστράφηκε από Ουκρανικό χτύπημα
br-2-1.jpg

br-1-1-768x517.jpg
Εικόνα από Μόσχα, χτύπημα από Ουκρανικό drones
1397859.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_312023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_312023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_312023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_July_312023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_July_312023.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας