Επίθεση με Iskander στο Κραματόρσκ αποδεκάτισε επιτελείο 56ης-Ουκρανικής στρατιάς-δυτικούς μισθοφόρους

1265

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν την Τρίτη (27/6) επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μικρής ακτίνας δράσης, Iskander κατά κέντρου διοίκησης στην πόλη Κραματόρσκ με θύματα δυτικούς μισθοφόρους και αξιωματικούς του ουκρανικού Στρατού. 

Η επίθεση ήταν κατά του επιτελείου και χώρου συγκέντρωσης δυνάμεων και του Αρχηγείου της 56ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί ίσως ανέλθουν σε πάνω από 100!

Ανάμεσά τους φέρεται να είναι και περίπου 10 άμαχοι.

Το βλήμα έπληξε το RIA Lounge Restaurant στο κέντρο του Κραματόρσκ, όπου είχε μεταφερθεί το Αρχηγείο της 56ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και το εμπορικό κέντρο Mebelʹ Rya, όπου βρίσκονταν οι σύνδεσμοι μισθοφόρων και ουκρανικού Στρατού

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο διακρίνονται Αμερικανοί μισθοφόροι μεταξύ των οποίων  οι Alex Gallant, Arnaud Dedecker και Nich Durkworth, καθώς και τρεις Κολομβιανοί.

Σε ένα από τα βίντεο ένας από τους τραυματίες έχει ένα τατουάζ στο χέρι του που “3ο Τάγμα του αμερικανικού Στρατού, 75th Ranger Regiment”, «3rd airborne Ranger Battalion των ΗΠΑ» κτλ!

Στο σημείο βρίσκονταν αρκετοί επιτελικοί και ανώτατοι Αξιωματικοί του ουκρανικού Στρατού.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι στρατιώτες βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ενώ βίντεο από τις αναρτήσεις διάσωσης και στο instagram επιβεβαιώνουν ότι Καναδοί και Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονταν στο σημείο.

Όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

«Oι Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το διοικητήριο της 56ης χωριστής μηχανοκίνητης Tαξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τις θέσεις διοίκησης και παρατήρησης των ταγμάτων της 63ης μηχανοποιημένης και 10ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης στο Κραματόρσκ.

Ένα βίντεο από έναν Βρετανό μισθοφόρο με το διακριτικό κλήσης Peter επιβεβαιώνει ότι το χτύπημα στο Κραματόρσκ έπληξε τη βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρους σε χώρους συγκέντρωσης.

Ανάμεσά τους και στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

Η έκθεση του  ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός του χτυπήματος στο Κραματόρσκ ήταν «η συντριβή της 56ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ο “αποκεφαλισμός” μίας ακόμη Διοίκησης των ουκρανικών στρατευμάτων που πραγματοποιούσαν επιχειρησιακή συνάντηση»

Στα συντρίμμια στο Κραματόρσκ, εντοπίστηκε ένας άλλος μισθοφόρος, ο Αμερικανός Nick Duckworth .

Ο μισθοφόρος Alex Gallant δημοσίευσε μια ιστορία στο διαδίκτυο θρηνώντας για την καταστροφή του εστιατορίου: “Ιησού Χριστέ, πάντα τρώγαμε εδώ!”

“Έφαγα εδώ 20 λεπτά πριν από το χτύπημα του πυραύλου” επιβεβαιώνει άλλος ξένος στρατιώτης.

Η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (Secutity Service of Ukraine – SSU) συνέλαβε – όπως μεταδίδει το ουκρανικό δίκτυο Flash News – «έναν πράκτορα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών που κατηύθυνε την επίθεση με ρωσικό πύραυλο στο κέντρο του Κραματόρσκ» αναφέρουν οι Ουκρανοι, επιβεβαιώνοντας το κτύπημα

Την σχετική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της SSU, Vasyl Malyuk.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πράκτορας είναι κάτοικος του Κραματόρσκ και υπάλληλος της τοπικής εταιρείας μεταφοράς αερίου και έδωσε την πληροφορία για την συνάντηση του επιτελείου της Ταξιαρχίας με τους δυτικούς μισθοφόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας