Επίθεση 40.000 Ρώσων στρατιωτών στην Αβντίφκα–Η πόλη πέφτει-Κόλαση για Ουκρανούς

1416

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξεκίνησε η γενική επίθεση 40.000 Ρώσων στρατιωτών στην Αβντίφκα. Η τρίτη και τελευταία φάση της ρωσικής επιχείρησης περιλαμβάνει το κλείσιμο της “τανάλς” γύρω από την πόλη και την κατάληψη του εργοστασίου οπτάνθρακα.

Η κατάσταση για τους Ουκρανούς επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία 24ωρα στα βόρεια πλευρά τους και στο εργοστάσιο οπτάνθρακα ενώ κινδυνεύουν να χάσουν τον κόμβο ανεφοδιασμού της Φρουράς της πόλης που περνά από τον οικισμό Ocheretino.

Η εικόνα δεν είναι όως καλύτερη και στους υπόλοιπους οικισμούς. Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν τις περιοχές Pervomaiskoye, Nevelskoye, Severny. Η κατάληψη του Severny θα “κλειδώσει” την περικύκλωση της Αβντίφκα.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τις δεξαμενές απορριφθέντων υδάτων του εργοστασίου και μπήκαν στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων του Νοβοκαλίνοβο.

Σύμφωνα με την ουκρανική διοίκηση, η Ρωσία έστειλε περισσότερους από 40.000 στρατιώτες στην κατεύθυνση της Αβντίφκα

Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος των αμυντικών δυνάμεων της διεύθυνσης “Ταυρία” των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Shtupun.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή της Αβντίφκα. Πολύ δύσκολη. Οι Ρώσοι δεν σταματούν τις μαζικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας όλο το φάσμα των όπλων. Δυστυχώς σημειώνουν πρόοδο και προχωρούν σταδιακά. Άγνωστο αν θα κρατήσουμε την Αβντίφκα…» αναφέρουν ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Η κατάσταση στην Αβντίφκα

Η κατάσταση στο μέτωπο της Αβντίφκα έχει ως εξής:

Ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν στις θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δώδεκα περιοχές, προχωρώντας σε μάχες ακόμη και σώμα με σώμα.

► Βόρεια του Στέποβο, οι Ρώσοι σημειώνουν επιτυχίες κατά μήκος δύο δασικών ζωνών προς την κατεύθυνση του Ocheretino και του Novokalinovo. Προώθηση μέχρι 600μ. βάθος.

► Οι ενεργές εχθροπραξίες συνεχίζονται κατά μήκος του σιδηροδρόμου.

► Στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στα νοτιοανατολικά της Αβντίφκα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιωθεί και ετοιμάζουν νέες επιθέσεις.

► Στην περιοχή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στη νοτιοδυτική κατεύθυνση, προχωρώντας έως και 150 μέτρα βάθος.

► Στο βόρειο τμήμα του παραθεριστικού χωριού «Ivushka 2», οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, προσπάθησαν να αντεπιτεθούν. Το ρωσικό πεζικό προχώρησε έως και 230 μέτρα.

► Οι μάχες συνεχίζονται επίσης για τις ανατολικές παρυφές του Pervomaiskoye και στην περιοχή Nevelskoye.

► Προς την βόρεια κατεύθυνση, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 100 μέτρα νοτιοανατολικά του χωριού από την κατεύθυνση του Vodyanoye.

► Στην περιοχή Severny, οι μάχες βρίσκονται ακόμη σε φάση θέσης.

► Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες περικύκλωσης της Αβντίφκα. Μέχρι το πρωί, καταγράφηκαν 30 επιθέσεις σε περιοχές ανατολικά της Novobakhmutovka, Αβντίφκα, νότια του Tonenkoye και Pervomaisky.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο αντλιοστάσιο και κοντά στον ιδιωτικό τομέα της Avdiivka, όπου οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις στη βιομηχανική ζώνη για να συνεχίσουν την επίθεση.

Το ίδιο το εργοστάσιο AKhKZ υφίσταται ισχυρές αεροπορικές προσβολές και επιθέσεις πυροβολικού.

Περικυκλώνεται η Αβντίφκα: Στο Ocheretino οι ρωσικές δυνάμεις…

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά της Αβντίφκα, πλησιάζοντας το χωριό Ocheretino. Εδώ θα κριθεί το πόσο γρήγορα οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Αβντίφκα.

Ο οικισμός αυτός έχει στρατηγική σημασία καθώς βρίσκεται στη διασταύρωση των αυτοκινητόδρομων, ένας από τους οποίους περνάει από το Berdychi και την Ορλόφκα προς την Αβντίφκα και κατά μήκος του οποίου τροφοδοτείται η φρουρά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αβντίφκα.

Το Ocheretino είναι επίσης ένας μεγάλος σιδηροδρομικός κόμβος, τον οποίο χρησιμοποιεί ο ουκρανικός Στρατός.

Οι μονάδες του ρωσικού στρατού μπόρεσαν να προχωρήσουν κατά μήκος δύο δασικών ζωνών προς την κατεύθυνση του χωριού Ocheretino. Η προέλαση βαθιά στις ουκρανικές άμυνες τελευταίες 24 ώρες ήταν πάνω από μισό χιλιόμετρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας