Επιστολή προς Παν.Λαφαζάνη από Χ.Α-Εστάλη στο προφίλ του Παν.Λαφαζάνη στο Facebook

1388

Από: Χ. Α.

Προς: κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

Αξιότιμε κύριε Λαφαζάνη,

Παρακολουθώ τις δραστηριότητες σας το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την κινητικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το ζήτημα της πολεμικής εμπλοκής στην Ουκρανία, αλλά και γενικά…

Συμφωνώ 1,000% μαζί σας σε όλα όσα λέτε γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το €υρώ & την ΕΕ, αλλά και την Ρωσία. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον!! τα βίντεο σας στο fb, αλλά και την ιστό-σελίδα του Искра (Σπίθα). Συμφωνώ απολύτως ότι διανύουμε, ήδη τον Γ’ ΠΠ και ότι η Ρωσία παλεύει (με 42 χώρες), διεξάγοντας έναν αγώνα υπέρ της ηθικής, της αξιοπρέπειας και της δυνατότητας να επιβιώνουμε αξιοπρεπώς ως έθνο-κράτος.

Θα μου επιτρέψετε να πω κάποια πράγματα για μένα και για το πώς βλέπω εγώ τα πολιτικά πράγματα. Προσωπικά, εγώ δεν είμαι φιλελεύθερος ή νέο-φιλελεύθερος. Οι απόψεις μου βρίσκονται κοντά στον εθνι(κιστι)κό και συντηρητικό χώρο. Δεν φοβάμαι να πω την λέξη εθνικιστής, διότι οι εθνικιστές βρίσκονται στην Δεξιά, στο Κέντρο και στην Αριστερά. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της άκρας Δεξιάς, όπως πολύ «πονηρά» το παρουσιάζουν. Πιστεύω στον κοινοτισμό, στην μικτή Οικονομία με παρεμβατικό ρόλο του κράτους και στην αυτοτέλεια του έθνους-κράτους. Πιστεύω ότι μπορούν να συνυπάρχουν ο ιδιωτικός με τον κρατικό τομέα, υπό τον έλεγχο του κράτους. Όχι «ελεύθερη αγορά», όχι παγκοσμιοποίηση, ναι στην ευρωπαϊκή συνεργασία, όχι, όμως στον ευρωπαϊκό φεντεραλισμό, όχι €υρώ. Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη εκτός ΕΕ, που είναι πολύ ανεπτυγμένες (Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάϊν) και αυτές οι εκτός ΕΕ χώρες «δεν είναι κατεστραμμένες» όπως πολύ σωστά είπατε κάποτε στην Βουλή.

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου από πολλές απόψεις. Όσον αφορά στην πολιτική, υπάρχει μεγάλη διαστρέβλωση των ιδεών και των πολιτικών. Κάποτε είπε ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ότι «παλαιότερα υπήρχαν δεξιοί-αριστεροί, βασιλικοί-αντιβασιλικοί, τώρα δεν ξέρεις ποιος είναι ο δεξιός και ποιος είναι ο αριστερός». Αυτό είναι αλήθεια! Έχει γίνει σκόπιμη διαστρέβλωση των εννοιών και των ιδεολογιών. Διαφωνώ με αυτό που είπατε ότι «ο ΣύΡιζΑ είναι η νέα Δεξιά». Ο ΣύΡιζΑ είναι ένα κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και η ΝΔ κόμμα του Κλασικού Φιλελευθερισμού/νεοφιλελευθερισμού.

Δεξιά στην Ελλάδα ήταν το Λαϊκό Κόμμα (ΛΚ), μία παράταξη που συνδύαζε τις εθνικό-συντηρητικές αρχές με την σοσιαλδημοκρατία. {Από την στιγμή που ιδρύθηκε η ΕΡΕ, η Δεξιά στην Ελλάδα έπαψε να υπάρχει (για την ΝΔ ούτε συζήτηση…)}. Και να μην ξεχνάμε ότι το Λαϊκό Κόμμα θέσπισε τον νόμο για την κοινωνική ασφάλιση και ότι ο Γούναρης ήταν αυτός που, μεταξύ άλλων είχε προτείνει την δημιουργία και δεύτερου νομοθετικού Σώματος (200 μελών), αποτελούμενο από αγρότες και εργάτες, ενώ εισήγαγε και άλλες προοδευτικές προτάσεις, όπως το δικαίωμα ψήφου για τις γυναίκες και το δημοψήφισμα (βλέπε Εκπαιδευτική Εγκυκλοπαίδεια–Εκδοτική Αθηνών, Τόμος 3, σελίδα 196 & Βιογραφία Δημητρίου Γούναρη, Μαρριάνα Χριστοπούλου, Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων). Σήμερα, τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν προσχωρήσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν και όχι όλα, στον νεοφιλελευθερισμό και στην ελεύθερη αγορά.

Εφόσον υπάρχει τεράστια ιδεολογική και πολιτική σύγχυση, η γνώμη μου είναι, ότι θα πρέπει καλά στελέχη (όπως εσείς) από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα να συνεργαστούν για να εφαρμοστεί μία πολιτική που σταδιακά θα ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ, που θα ενώσει τους Έλληνες και θα ακολουθήσει την οδό της μικτής Οικονομίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Για τις ΗΠΑ η άποψη μου είναι ότι είναι «το τέρας» του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και μόνο ένα κομμάτι από την δεξιά πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποστρέφεται τον εκφυλισμένο λιμπεραλισμό (όχι, όμως ολόκληρη η δεξιά πτέρυγα του κόμματος αυτού). Συνεχώς κάνουν πολέμους και θέλουν να μαζέψουν τον πλούτο της γης 5-10 άνθρωποι. Λένε ότι υπάρχουν Ρώσοι ολιγάρχες, ναι, υπάρχουν… μόνο που στην Ρωσία το κράτος μπορεί και τους αντιμετωπίζει, ενώ στις ΗΠΑ οι ολιγάρχες είναι το ίδιο το κράτος… και όχι μόνον αυτό…

Να μην σας κουράζω πολύ…. Πιστεύω ότι είστε αξιοπρεπής, το αποδείξατε σε ολόκληρη την πολιτική σας διαδρομή και ειδικά με την καταψήφιση και των τριών μνημονίων. Αυτό νομίζω το αναγνωρίζουν όλοι. Μιλούσα με έναν φίλο μου στην Αθήνα  αρκετές φορές για εσάς, και για το γεγονός, ότι ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας γράφατε εκείνα τα ωραία ιδεολογικά κείμενα, που συνιστούσαν μια ποιοτική διαφορά και πίστευα, ότι μία ημέρα θα φύγετε από τον ΣύΡιζΑ. Άλλωστε, συγκροτημένα η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταθέσει πρόταση στο 1ο Συνέδριο του ΣύΡΙζΑ (Ιούλιος ΄13) να υπάρχουν εταιρίες στρατηγικής σημασίας στο κράτος και να μείνει ανοιχτή η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. Αλλά δυστυχώς η πρόταση αυτή έλαβε τότε μόνο το 25% των συνέδρων.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Με εκτίμηση!

Χ. Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας