Ένα ακόμη προηγμένο υποβρύχιο κλάσης Kilo στη δύναμη Ρωσίας στον Ειρηνικό

521
Ο ρωσικός Στόλος των υποβρυχίων ανανεώνεται. Συνολικά, έως το 2027, το ρωσικό Ναυτικό θα πρέπει να έχει παραλάβει 14 νέα πυρηνικά υποβρύχια, με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για τα πυρηνικά υποβρύχια των κλάσεων Borey-A και Yasen-M να τηρείται σε γενικές γραμμές. Επιπροσθέτως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως το ρωσικό Ναυτικό παρέλαβε ένα ακόμη υποβρύχιο κλάσης Kilo. «Το project 636.3 το υποβρύχιο “Ufa”, έγινε μέρος του Στόλου του Ειρηνικού του ρωσικού Ναυτικού», ανέφερε και συνέχισε: «Σήμερα, υπό την ηγεσία του Αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Εβμένοφ , πραγματοποιήθηκε μια πανηγυρική τελετή για την έπαρση της ναυτικής σημαίας του Andreevsky σε ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo», σημειώνει το στρατιωτικό τμήμα. Το υποβρύχιο έγινε το τέταρτο υποβρύχιο Project 636.3, που κατασκευάστηκε για τον Στόλο του Ειρηνικού. Αναμένεται ότι, στη συνέχεια ο Ρωσικός στόλος του Ειρηνικού θα λάβει δύο ακόμη υποβρύχια της ίδιας κλάσης. Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού Εβμένοφ, τα συγκεκριμένα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα όπλα και οι υψηλές μαχητικές τους ιδιότητες επιβεβαιώνονται, από την επιτυχή ολοκλήρωση των καθηκόντων τους στη Μαύρη και στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και στην Αρκτική. Το Ufa είναι το τέταρτο υποβρύχιο του Project Varshavyanka 636.3 (όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ: Improved Kilo-II), υπό κατασκευή για τον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού και καθελκύστηκε τον Νοέμβριο του 2019. Τα υποβρύχια Project 636.3 ανήκουν στην τρίτη γενιά των υποβρυχίων ντίζελ και συγκαταλέγονται στα πιο αθόρυβα υποβρύχια κ στον κόσμο. Έχουν μήκος 74 μέτρα και εκτοπίζουν περισσότερους από 3.900 τόνους. Λόγω του ισχυρού κύτους τους, έχουν επιχειρησιακό βάθος 240 μέτρων και μπορούν να φτάσουν σε μέγιστο βάθος έως και 300 μέτρων. Τα υποβρύχια έχουν επιχειρησιακή εμβέλεια έως και 7.500 μίλια. Είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr-PL, που εκτοξεύονται από σωλήνες τορπιλών από τη βυθισμένη θέση του υποβρυχίου.

Ο ρωσικός Στόλος των υποβρυχίων ανανεώνεται.  Συνολικά, έως το 2027, το ρωσικό Ναυτικό θα πρέπει να έχει παραλάβει 14 νέα πυρηνικά υποβρύχια, με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για τα πυρηνικά υποβρύχια των κλάσεων Borey-A και Yasen-M να τηρείται σε γενικές γραμμές.

Επιπροσθέτως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό πως το ρωσικό  Ναυτικό παρέλαβε ένα ακόμη  υποβρύχιο κλάσης Kilo.

«Το project  636.3  το υποβρύχιο “Ufa”, έγινε μέρος του Στόλου του Ειρηνικού  του ρωσικού Ναυτικού», ανέφερε και συνέχισε:

«Σήμερα, υπό την ηγεσία του Αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Εβμένοφ , πραγματοποιήθηκε μια πανηγυρική τελετή για την έπαρση της ναυτικής σημαίας του Andreevsky σε ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo», σημειώνει το στρατιωτικό τμήμα.

Το υποβρύχιο έγινε το τέταρτο υποβρύχιο Project 636.3, που κατασκευάστηκε για τον Στόλο του Ειρηνικού. Αναμένεται ότι, στη συνέχεια ο Ρωσικός στόλος του Ειρηνικού θα λάβει δύο ακόμη υποβρύχια της ίδιας κλάσης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού Εβμένοφ, τα συγκεκριμένα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα όπλα και οι υψηλές μαχητικές τους ιδιότητες επιβεβαιώνονται, από την επιτυχή ολοκλήρωση των καθηκόντων τους στη Μαύρη και στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και στην Αρκτική.

Το Ufa είναι το τέταρτο υποβρύχιο του  Project Varshavyanka 636.3 (όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ: Improved Kilo-II), υπό κατασκευή για τον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού και καθελκύστηκε  τον Νοέμβριο του 2019.

Τα υποβρύχια Project 636.3 ανήκουν στην τρίτη γενιά των υποβρυχίων ντίζελ και συγκαταλέγονται στα πιο αθόρυβα υποβρύχια κ στον κόσμο. Έχουν μήκος 74 μέτρα και εκτοπίζουν περισσότερους από 3.900 τόνους.

Λόγω του ισχυρού κύτους τους, έχουν επιχειρησιακό βάθος 240 μέτρων και μπορούν να φτάσουν σε μέγιστο βάθος έως και 300 μέτρων. Τα υποβρύχια έχουν επιχειρησιακή εμβέλεια έως και 7.500 μίλια. Είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr-PL, που εκτοξεύονται από σωλήνες τορπιλών από τη βυθισμένη θέση του υποβρυχίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας