Έλληνες από το Σουδάν-Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Τζιμπουτί

625

Στις 10:30 αναμένεται να φτάσουν οι Έλληνες από το Σουδάν στην Ελευσίνα, με το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Τζιμπουτί αναχώρησαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα, 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, προς το Ασουάν της Αιγύπτου, απ’ όπου στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Αθήνα.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά προσγειώθηκε με το μεταγωγικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου στις 21:00 (τοπική ώρα), όπου τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί, Μαχαμούντ Αλί Γιουσούφ, η Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί Σιλβί Ταμπέσε και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία, Άννα Φάρου.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.

Δείτε φωτογραφίες

       

Σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση

Επίσης, με εντολή της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ πρέπει να χειρουργηθεί πάλι εντός 48 ωρών. Στο αεροσκάφος θα επιβιβασθεί και ο γιος του (16-17 ετών).

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, παραμένει στο Ασουάν για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων.

Κι άλλες φωτογραφίες από την επιχείρηση «Κόσμος»

           

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας