Ελικόπτερο MH-60 Black-Hawk ήταν τελικά το αεροσκάφος που συνετρίβη–Τούρκοι: “Ήταν κατάρριψη”

1088

Υπήρξαν πέντε νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου ανοικτά της Κύπρου!

Ελικόπτερο MH-60 Black Hawk με πέντε άνδρες των ειδικών δυνάμεων από το επίλεκτο 160ο αεροπορικό Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων που αναλαμβάνει όλες τις μυστικές αποστολές ήταν το “αεροσκάφος” που συνετρίβη τελικά στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Πλέον τα ερωτήματα πληθαίνουν καθώς οι Τούρκοι αναφέρουν πως το αμερικανικό ελικόπτερο σε διαμόρφωση ειδικών επιχειρήσεων καταρρίφθηκε ενώ και οι ΗΠΑ αυτοναιρέθηκαν!

Αρχικά δεν έδιναν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του αεροσκάφους ούτε το πόσοι επέβαιναν ή το πως αυτό συνετρίβη για να αποκαλύψουν πριν λίγο πως τελικά ήταν… ελικόπτερο!

Για κατάρριψη κάνουν λόγο οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για πολλά αναπάντητα ερωτήματα και εμφανίζονται σίγουροι πως δεν ήταν “ατύχημα”.

“Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αμερικανικό αεροσκάφος που «έπεσε» στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν ελικόπτερο MH-60 και οι 5 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις” τονίζουν οι Τούρκοι και σημειώνουν πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το «ατύχημα». Όπως:

•Αν το πλήρωμα είναι 2 ή 3 άτομα, απομένουν 2 μέλη ειδικών δυνάμεων
•Τι εκπαίδευση ρουτίνας γινόταν στον αέρα με τα πέντε μέλη;
•Γιατί χρειάστηκε να ανεφοδιαστεί το ελικόπτερο;
•Οι ίδιες οι ΗΠΑ είπαν ότι οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις βοηθούν στην εύρεση ομήρων στο Ισραήλ. Μετέφεραν κάτι από το Ισραήλ και το πήγαιναν στη Κύπρο; Κτυπήθηκε το ελικόπτερο πάνω από τη Γάζα και δεν πρόλαβε να προσγειωθεί;

Όπως και στην πρώτη ανακοίνωση της EUCOM που ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη εχθρικής δραστηριότητας», έτσι και στη νεότερη ανακοίνωση επαναλαμβάνεται πως η πτήση ήταν καθαρά εκπαιδευτική.

Γιατί οι Αμερικανοί αισθάνονται την ανάγκη να το τονίσουν δύο φορές;

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ήταν η επίλεκτη μονάδα Night Stalkers – Μεταφέρουν καταδρομείς σε μυστικές αποστολές

Πέντε μέλη των δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι πριν λίγο.

Τα στρατεύματα ήταν μέλη του πληρώματος ενός ελικοπτέρου MH-60 Black Hawk που βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή ανεφοδιασμού αργά την Παρασκευή όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν επιχειρησιακές λεπτομέρειες. Το δυστύχημα βρίσκεται υπό έρευνα, είπαν.

Το Πεντάγωνο έχει στείλει αθόρυβα στην Κύπρο ομάδες κομάντο από την Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Δύναμης Δέλτα του Στρατού και της Ομάδας SEAL 6 του Πολεμικού Ναυτικού, για να παραμείνουν δίπλα σε περίπτωση που χρειαστούν για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών από την περιοχή.

Τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που πέθαναν ήταν μέλη του επίλεκτου 160ου Συντάγματος Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού, γνωστού ως Night Stalkers. Η μονάδα αυτή μεταφέρει τους καταδρομείς σε μυστικές αποστολές.

Σε δήλωσή της την Κυριακή, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού Στρατού αναγνώρισε τους θανάτους των πέντε μελών του στρατού αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τη συντριβή, το πλήρωμα ή τη μονάδα του.

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III δήλωσε σε δήλωση την Κυριακή: «Θρηνούμε την τραγική απώλεια πέντε μελών του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ατυχήματος στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Η πρώτη ενημέρωση των ΗΠΑ

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ανατολική Μεσόγειο όταν σημειώθηκε ένα αδιευκρίνιστο «ατύχημα» κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Διοίκηση στην Ευρώπη (EUCOM).

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος και η τύχη τους δεν έχει αποσαφηνιστεί.

«Το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετώπισε ένα ατύχημα και συνετρίβη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της EUCOM.

«Μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι η πτήση αφορούσε μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν υπάρχει καμία ένδειξη εχθρικής δραστηριότητας», πρόσθεσε η EUCOM.

Ωστόσο δεν δόθηκαν διευκρινίσεις ούτε για τον τύπο του αεροσκάφους, ούτε για τον προορισμό του, ούτε για το πόσοι και ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας