Έλεος! Στη Σύνοδο των G-7 θα συμμετάσχει ο Ζελένσκι!!!

1474

Οι G-7 δεν αντιπροσωπεύουν “τίποτα” στο σημερινό κόσμο, παρά ένα ένα “ένδοξο αποικιακό παρελθόν και μια φθίνουσα νεοαποικιοποίηση

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να διαθέσει άλλα 5,5 δισ. δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία.

Διαδικτυακή σύνοδο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η ομάδα των χωρών της G7, με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.

Η Ιαπωνία έχει υιοθετήσει τη στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της και παρέχοντας ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία. Μιλώντας τη Δευτέρα, ο Κισίντα είπε ότι η Ιαπωνία έσπευσε να αντιδράσει λόγω «έντονης ανησυχίας ότι η Ουκρανία μπορεί να είναι η αυριανή Ανατολική Ασία».

«Προκειμένου οι ηγέτες των χωρών της G7 να μπορέσουν να παραμείνουν ενωμένοι στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την εισβολή στην Ουκρανία, αποφάσισα να οργανώσω αυτή την εβδομάδα, στις 24, διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της G7 με προσκεκλημένο τον πρόεδρο Ζελένσκι», ανέφερε ο Κισίντα σε ομιλία του από το Τόκιο.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να διαθέσει άλλα 5,5 δισ. δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο Κισίντα.  «Είναι επίσης απαραίτητο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους τα μέσα διαβίωσης των οποίων καταστράφηκαν από τον πόλεμο και να αποκαταστήσουμε τις κατεστραμμένες υποδομές. Αποφασίσαμε να προσφέρουμε επιπλέον οικονομική στήριξη ύψους 5,5 δισεκ. δολαρίων» στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

Στόχος της συνόδου, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι να επιβεβαιωθεί η υποστήριξη για την Ουκρανία και η συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και να καταδειχθεί η ενότητα της ομάδας, έγραψε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας