Του Παναγ.Λαφαζάνη επικεφαλής του ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Κλαίνε με ”μαύρο δάκρυ” οι ευρωλιγούρηδες στα μέσα ενημέρωσης για το ”φτύσιμο” των ευρωπαίων μετριοτήτων και ”νεοαποικιοκρατών” της συμφοράς από τον Τραμπ .
Για τις ξεπεσμένες μετριότητες των Βρυξελλών, αποδείχθηκε ότι η Ρωσία δεν ήταν Ελλάδα, την οποία Ελλάδα, με την ομπρέλα Ομπάμα-Μπάϊντεν, στραγγάλισαν αδίστακτα και χωρίς έλεος και συνεχίζουν να το πράττουν. Ούτε φυσικά η Ρωσική ηγεσία είχε την παραμικρή σχέση με το εκτός τόπου και χρόνου προδοτικό, αργυρώνητο, προσκυνημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, το οποίο αποδέχθηκε σχεδόν ζητωκραυγάζοντας τον ευρωπαϊκό αποικιακό ζυγό.
Η Ελλάδα αυτή την ώρα πετάχτηκε αποσυνάγωγη, ως στημένη λεμονόκουπα και ως ”περιττό” φορτίο, στο περιθώριο της Δύσης, περιφρονημένη και αγνοημένη τόσο από τη Διοίκηση Τραμπ όσο και από τα ευρωπαϊκά ”ορφανά” των ΗΠΑ, τα οποία δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη ούτε καν να καλέσουν την πρόθυμη και δεδομένη για τα πάντα Ελλάδα στη διάσκεψη του Μονάχου αλλά ούτε και στη σύναξη του Μακρόν στο Παρίσι.
Ο υπογράφων ήμουν ο μόνος ο οποίος από υπεύθυνη κυβερνητική θέση, είχα προβλέψει τις επερχόμενες καταστροφικές εξελίξεις για τη χώρα μας, τις διαλυτικές τάσεις στην αδιέξοδη ΕΕ και στην ευρωζώνη της σχιζοφρένειας αλλά και τον ευρύτερο Δυτικό κατήφορο. Όπως ήμουν σχεδόν ο μόνος ο οποίος έγκαιρα και πιο έντονα τον Ιούλιο του 2015 πρότεινα επίμονα να εγκαταλείψει η χώρα μας τις ανυπόφορες μνημονιακές συνταγές , να αποχωρήσει, εφ’ όσον δεν εύρισκε ανταπόκριση στην εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης, από το ευρώ και να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία , θέτοντας σε εφαρμογή και τη μεγάλη στρατηγική ελληνορωσική συμφωνία, που ο ίδιος είχα υπογράψει στην Αγία Πετρούπολη, για να περάσει από τη χώρα μας ένας νέος μεγάλος αγωγός ρωσικού αερίου, ο South Stream, με κατεύθυνση την Ευρώπη .
Αυτές οι επιλογές για τις οποίες κατασυκοφαντήθηκα και για τις οποίες συνεχίζουν να με πολεμούν και να με συκοφαντούν, ήταν, όπως αποδεικνύεται κιόλας από τις τελευταίες εξελίξεις, απολύτως εφικτές και ρεαλιστικές και θα άνοιγαν νέους απελευθερωτικούς, εθνικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς ορίζοντες στη χώρα μας .
Στην ουσία έθεσα πιο έντονα το 2015 και συνεχίζω να θέτω ακόμα πιο επιτακτικά το ίδιο δίλημμα και σήμερα: Ελευθερία και δρόμος προς την εθνική ανεξαρτησία είτε αποικιοποίηση μαζί με οικονομική φτωχοποίηση και εθνικός ακρωτηριασμός έως αφανισμού !!!
Η Ελλάδα αυτές τις ώρες ξαναβιώνει με διαφορετικούς όρους και πολύ πιο επιτακτικά, μέσα και από νέες πολύ μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις, το δίλημμα του Ιουλίου του 2015:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΙΤΕ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.
Ας απαντήσουμε σε αυτό το δίλημμα τώρα διδασκόμενοι από το παρελθόν με μια νέα μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική αγωνιστική ενότητα , όλοι οι ανιδιοτελείς Έλληνες πολίτες πέρα από πολιτικές προελεύσεις και κομματικές ετικέτες.
Τα μεγάλα πρώτα βήματα για μια νέα αναγεννητική πορεία είναι:
- Να σταματήσουμε τη στήριξη στο διεφθαρμένο καθεστώς Ζελένσκι.
- Να βάλουμε τέλος στις κυρώσεις προς τη Ρωσία και το Ιράν.
- Να αποκαταστήσουμε καλές σχέσεις με τη Μόσχα και τους BRICS.
- Να σταματήσουμε τέλος τη δορυφοροποίηση στους σιωνιστές του Ισραήλ, προωθώντας μια ευρύτερη Μεσανατολική στρατηγική.
Οι προτάσεις αυτές είναι φανερό ότι προϋποθέτουν τη συντριβή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γενικότερα του κατεστημένου πολιτικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων του στη βουλή, πράγμα που μόνο ένα μεγάλο εθνικό, πολιτικό και λαϊκό μέτωπο μπορεί να επιτύχει με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε και το οποίο μέτωπο προωθεί το Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης – ΔΗ.Κ.Ε.Α.