Έκτακτη σύσκεψη Μπάιντεν: Αμερικάνικοι κύκλοι σπρώχνουν σε Γ’ Π.Π.

398
Έκτακτη σύσκεψη Μπάιντεν

Ευθεία πυρηνική απειλή εναντίον των ΗΠΑ, και όχι της Βρετανίας όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, εξαπέλυσε πριν λίγες ώρες ο “κολλητός” του Β.Πούτιν, Dmitry Kiselyov, κατά την διάρκεια της εκπομπής του από την ρωσική κρατική τηλεόραση.

Το μήνυμα φαίνεται ότι γράφθηκε μέσα από το Κρεμλίνο και γι αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ. Αιτία είναι η βύθιση του Moskva και ο θάνατος Ρώσων Στρατηγών.

Αμερικανικές πηγές είχαν αναφέρει προ ημερών πως “πίσω απ΄όλα αυτά βρίσκονται οι ΗΠΑ”.

Στις ΗΠΑ φαίνεται πως υπάρχει θέμα καθώς ο Μπάιντεν συγκάλεσε σύσκεψη για τις “περίεργες διαρροές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πρόσφατα”.

Φαίνεται πως κάποιοι αμερικανικοί κύκλοι σπρώχνουν για ένα Τρίτο Παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

Σε αυτήν ακριβώς την αποκάλυψη αναφέρθηκε ο Dmitry Kiselyov.

“Οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν την χώρα μας”

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές και τις αμερικανικές δηλώσεις, ο Dmitry Kiselyov κατά την διάρκεια της εκπομπής του από την ρωσική κρατική τηλεόραση είπε:

“Aυτή τη βδομάδα έλαβαν χώρα πολλά γεγονότα που δείχνουν ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο έντονες.

Υπάρχει ο διαμοιρασμός πληροφοριών με την Ουκρανία, οι νέες κυρώσεις και πολλά άλλα.

Είναι φανερό πως οι ΗΠΑ δεν στοχεύουν μόνο στον περιορισμό της Ρωσίας αλλά θέλουν να καταστρέψουν την χώρα μας ολοκληρωτικά, να την ακυρώσουν στην σύγχρονη ορολογία αν προτιμάτε.

Στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα, τους Δημοκρατικούς, υπάρχει τέτοια φρενίτιδα σε συζητήσεις για το πρωτοφανές ποσό βοήθειας, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

“Η Αμερική πολεμά την Ρωσία”

Λένε ευθέως ότι η Αμερική πολεμά την Ρωσία και δεν πρέπει να χάσει.

Ο Seth Moulton είπε ότι “δεν είμαστε απλά σε πόλεμο για να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς.

Είμαστε oυσιαστικά σε πόλεμο, αν και κάπως μέσω πληρεξουσίου, με την Ρωσία και είναι σημαντικό να νικήσουμε.

“Η Ρωσία δεν μπορεί να χάσει – Πυρηνικά αν χρειαστεί”

Αλλά η Ρωσία δεν μπορεί επίσης να χάσει.

Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και κάποιος θελήσει να δημιουργήσει μια απειλή εναντίον της ύπαρξης μας, τότε θα εφαρμοστεί η λογική του Πούτιν:

“Γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο κόσμο αν δεν υπάρχει Ρωσία σε αυτόν;”

Κοιτάξτε εδώ στο Νούμερο 17 στο διάταγμα για τα θεμέλια της ρωσικής κρατικής πολιτικής, στον τομέα της Πυρηνικής Αποτροπής.

“Θα χρησιμοποιήσουμε τις Στρατηγικές Πυρηνικές Δυνάμεις όταν η ύπαρξη του κράτους βρίσκεται υπό απειλή.

Έκτακτη σύσκεψη Μπάιντεν  – Προσπαθεί να μαζέψει τις δηλώσεις

Πάντως το θέμα αυτό έχει προκαλέσει πλέον οργή με τον Μπάιντεν να προσπαθεί να μαζέψει τις διαρροές της κυβέρνησης του.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν έχει δυσαρεστηθεί με τις διαρροές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν την Ουκρανία να στοχεύσει ένα ρωσικό πλοίο και Ρώσους στρατηγούς στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος είναι δυσαρεστημένος με τις διαρροές. Η άποψή του είναι ότι επρόκειτο για υπερεκτίμηση του ρόλου μας, μια ανακριβής δήλωση και επίσης μια υποτίμηση του ρόλου των Ουκρανών και της ηγεσίας τους και δεν εκτιμάει ότι είναι εποικοδομητικές», είπε.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι δυσαρεστημένος για τις διαρροές σχετικά με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία που οδήγησαν στο θάνατο Ρώσων στρατηγών και στη βύθιση του καταδρομικού Moskva. Ανησυχεί ότι θα προκαλούσε τον Πούτιν σε κλιμάκωση που προσπάθησε να αποφύγει.

Για το λόγο αυτό κάλεσε σε σύσκεψη τον Υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin, τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Avril D. Haynes, και τον διευθυντή της CIA, Williams Burns για να τους επιπλήξει.

Φαίνεται ότι ο Μπάιντεν τράβηξε μια γραμμή, το να παρέχεις στην Ουκρανία όπλα ώστε να πυροβολεί Ρώσους στρατιώτες είναι “οκ”, το να παρέχεις στην Ουκρανία συγκεκριμένη πληροφόρηση και να τους βοηθάς να σκοτώνουν Ρώσους, έπρεπε να κρατηθεί μυστικό και άγνωστο στο ευρύ κοινό” αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι ενέργειες δείχνουν πως πλέον ο “πυρηνικός κίνδυνος λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν” όπως και η “πιθανότητα να εξαπολύσει πλήγμα αντεκδίκησης η Ρωσία” . Η αφορμή εξάλλου δόθηκε.

Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας: Χρήση πυρηνικών όπως ορίζει το δόγμα μας!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα απέκλειε ένα προληπτικό τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε την Τρίτη ότι η απόφαση για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων ορίζεται ξεκάθαρα στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας.

“Έχουμε ένα στρατιωτικό δόγμα – όλα αναφέρονται γραπτώς εκεί”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων εάν αυτά – ή άλλα είδη όπλων μαζικής καταστροφής- χρησιμοποιηθούν εναντίον της χώρας ή εάν το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από συμβατικά όπλα.

Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, δήλωσε το Σάββατο ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Δύση δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα.

«Δεν βλέπουμε, ως κοινότητα πληροφοριών, πρακτικά στοιχεία σε αυτό το σημείο του ρωσικού σχεδιασμού για ανάπτυξη ή ακόμα και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων», είπε ο Μπερνς.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για τη Ρωσία του Πούτιν».

Ένα διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πούτιν στις 2 Ιουνίου 2020, ανέφερε ότι η Ρωσία θεωρεί τα πυρηνικά της όπλα ως «αποκλειστικό μέσο αποτροπής».

Επαναλαμβάνει τη φρασεολογία του στρατιωτικού δόγματος, αλλά προσθέτει λεπτομέρειες για τέσσερις συνθήκες οι οποίες ανάβουν το “πράσινο φως” για πυρηνική επίθεση.

Χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση:

  • Εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της
  • Χρήσης πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της
  • Επίθεσης εναντίον κρίσιμων κυβερνητικών ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας. Η διακοπή λειτουργίας τους θα υπονομεύσει την επιχειρησιακή λειτουργία του πυρηνικού οπλοστασίου.
  • Που κινδυνεύει η ύπαρξη του κράτους μετά από χρήση συμβατικών όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας