Το «τέλος» της Νάνσι Πελόζι
Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να προσδιορίσουν το πολιτικό μέλλον πολλών υποψηφίων, ειδικά κάτω από το πρίσμα των αποτελεσμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων που οδηγούν ουσιαστικά στην κυβερνησιμότητα ή μη των ΗΠΑ.
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό στην παράταξη των Δημοκρατικών αφορά τόσο στον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και στη Νάνσι Πελόζι καθώς οι χθεσινές εκλογές μάλλον θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα τους παρά τις προσπάθειες ειδικά του Τ.Μπάιντεν να δείξει ότι είναι παρόν και θα είναι και στο… μέλλον.
Η επικύρωση των αποτελεσμάτων για την Βουλή των Αντιπροσώπων θα σημάνει την οριστική απομάκρυνση της Ν.Πελόζι, ενός από τα πιο «μισητά» πρόσωπα για τους Ρεπουμπλικανούς, αλλά και με διχαστικές απόψεις για τις ΗΠΑ τόσο στην προσπάθεια της να επιβληθεί επί του ουδέτερου προέδρου Ν.Τραμπ όσο και στην προσπάθειά της να ασκήσει ακόμα και εξωτερική πολιτική όπως με το ταξίδι στην Ταιβάν που οδήγησε σε κρίση με την Κίνα.
Για την θέση αυτή που αποτελεί το Νο3 στην ιεραρχία της αμερικανικής διακυβέρνησης, ισχυρή ρεπουμπλικανική υποψηφιότητα θέτει ο Κέβιν Μακάρθι που είχε πρωτοστατήσει στην άρνηση της αθρόας δωρεάς χρημάτων στην Ουκρανία.
Και με αυτές τις εξελίξεις στο νου, οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί, ακούν τον Τζο Μπάιντεν ότι θα απευθύνει διάγγελμα που είναι προγραμματισμένο για τις 11 ώρα Ελλάδος (16:00 τοπική) για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου θα ανακοινώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, και αναρωτιούνται αν τώρα χάνει τα λόγια του στις ομιλίες σε 6 χρόνια θα έχει αποσυντεθεί;
Το διάγγελμά του προανήγγειλε εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Μπάιντεν με ένα ποστάρισμα στο Twitter. Και αφήνει κατά έναν τρόπο να εννοηθεί ότι θέλει να είναι ξανά υποψήφιος.
«Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι’αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως χάρη στους δημοσκόπους και τους εργαζόμενους που εξασφάλισαν, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, διασφαλίστηκε η αξιοπιστία της διαδικασίας ψήφισης που είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συμμετοχή εκατομμυρίων που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν».
Την ίδια στιγμή η νέα γενιά Ρεπουμπλικανών είναι πιο σκληρή και δείχνει να ζητά περισσότερη εξουσία.
Έτσι για αρκετούς αναλυτές προμηνύεται ένα ντέρμπι μεταξύ του Ν.Τραμπ και του επανεκλεγέντος κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις με ουσιαστικές διαφορές να είναι δύο, η ηλικία όπου ο ιταλικής καταγωγής Ρον ΝτεΣάντις είναι 31 χρόνια μικρότερος του Ν.Τραμπ και τα χρήματα όπου δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα τα δισεκατομμύρια του πρώην προέδρου χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει και υποστήριξη από άλλους μηχανισμούς.
Στα υπόλοιπα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μεγάλη εναντίωση στην προώθηση της ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ και των αμβλώσεων.
Μάλιστα ορισμένοι βλέπουν ότι ο Ντε Σάντις θα μπορούσε να ανεβάσει τους μειονοτικούς ψηφοφόρους καθώς οι ιταλογενείς και ισπανόφωνοι ως πιστοί καθολικοί θέλουν πρόεδρο με βάση τα οικογενειακά πρότυπα, ενώ υπάρχει το ρητό στις ΗΠΑ ότι οι μειονοτικοί πηγαίνουν στους μειονοτικούς και εκεί μπορεί να έχει και την βοήθεια της γυναίκας του με καταγωγή από το Πόρτο Ρίκο.
Μάλιστα έρχεται και με την δυναμική της εκλογής όχι μόνο του ίδιου αλλά και ότι κατάφερε να ενισχύσει ώστε να κερδηθεί για το “Ρεπουμπλικανικό” Κογκρέσο και η ίδια η Φλόριντα.
Τρίτος, αλλά πάντα υπολογίσιμη δύναμη είναι ο πρώην Αμερικανός πρώην ΥΠΕξ Μ.Πομπέο που θα έθετε μια πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία.
Είναι φανερό ότι η ίσκρα ακολουθεί φιλοπαγκοσμική πολιτική, τα ίδια που κάνατε και με την Συρία. Τί να κάνουμε, θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί σας και ίσως και με τον ΠΛ. Γιά το ποιός χρηματοδοτεί τον Ντεσάντις, έχει δημοσιευθεί αναλυτικός κατάλογος τών παγκοσμιστών κεφαλαιούχων στο Κονσέρβατιβ ΤρήΧάουζ, που ανατρέπει τα φληναφήματα τού παγκοσμιστή αρθρογράφου. Οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν τούς χορηγούς των και τα ποσά τών δωρεών. Δεν τούς φοβίζει να εμφανίζονται ότι είναι διαφανείς, διότι όλοι είναι ίδιοι και ο πλατύς κόσμος δεν το μαθαίνει, αν δεν υπάρξουν κάποιοι φανατικοί ερευνητές, που πάλι, και αυτοί, έχουν μικρό ακροατήριο. Το ότι εμφανίζεται νέα γενιά Ρε. πιό σκληρή κλπ, είναι παραμύθι όμορφο γιά τούς ανενημέρωτους, εισέτι καλοπίστως αφελείς, αναγνώστες σας. Ομως η Αλήθεια, έστω και αργά, αναδύεται και τιμωρεί. Αντε γειά σας !!