Εκλογές 2023: Η ευρωατλαντική Ελλάδα βαθιά μέσα στο τούνελ

Πλησιάζουν οι εκλογές: Αρκετοί δημοσιογράφοι τις προσδιορίζουν για τον Απρίλη 2023. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή του «κατεστημένου», αν και έχει δεχτεί αρκετά πλήγματα από τα σκάνδαλα (υποκλοπές, Μίχος, Πάτσης, Χειμάρρας κλπ). Η ευρωατλαντική κυβέρνηση ψεύδεται κάθε ημέρα για τα «επιτεύγματα» της οικονομίας και η ευρωπαϊκή αντιπολίτευση είναι ανίκανη να την ξεσκεπάσει, ακριβώς γιατί είναι… ευρωατλαντική.

Τα περισσότερα ΜΜΠ (Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας) στηρίζουν τον Μητσοτάκη και προσδοκούν 2η τετραετία της ΝΔ.

Η αποτυχημένη 4ετία Μητσοτάκη

Η αστική Ελλάδα είναι ένα από τα 45 καθεστώτα της Δύσης, η οποία (Δύση) αντιπαρατίθεται ανοικτά πια στην Κίνα, την Ρωσσία, το Ιράν, την Β. Κορέα, την Λευκορωσσία κλπ.

Η ΛΔ Κίνας έχει 1430 εκατομμύρια πληθυσμό, δηλαδή περισσότερο από το άθροισμα των 45 δυτικών χωρών.

          Μερικές δυτικές χώρες είναι «άτακτες», δεν υπακούουν πάντα στις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ (π.χ. Τουρκία, Ουγγαρία, Βοσνία λόγω Σέρβων, ενώ η Ελβετία δηλώνει πάντα ουδέτερη).

Η αστική Ελλάδα είναι πιστή στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και απειλείται ανοιχτά από την αστική Τουρκία – μια άγρια ενδονατοϊκή διαμάχη.

Μετά το 1949, η «παλιά γερμανόφρων Δεξιά» ήταν η πρώτη επιλογή των ΗΠΑ για την διακυβέρνηση της Ελλάδας (Παπάγος, Καραμανλής, Χούντα, κλπ). Η Κεντροαριστερά (Σ. Βενιζέλος – Πλαστήρας – Γ. Παπανδρέου) χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση σαν ο 2ος ευρωατλαντικός πόλος, σαν εφεδρεία για τις δύσκολες καταστάσεις.

Μερικές φορές οι ΗΠΑ υπονόμευσαν τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς (βασιλικό πραξικόπημα του 1965, Χούντα του Απρίλη 1967, υπονόμευση του Α. Παπανδρέου με το σκάνδαλο Κοσκωτά το 1988-89).

Εσχάτως, το «νέο ΚΚΕ» με την αριστερίστικη γραμμή του εμφανίζεται και αυτό ως αντιρωσσικό-αντικινεζικό Κόμμα και πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και αυτό από τις ΗΠΑ και την Δύση στον μεγάλο αγώνα του Ευρωατλαντισμού – Ευρωασιατισμού. (π.χ. το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια διακηρύσσει ότι «θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ όταν θα έρθει η λαϊκή εξουσία», άρα για τα κρίσιμα 15-20 επόμενα χρόνια δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα).

Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται την ευνοϊκή πολιτική κατάσταση και προωθεί το δόγμα του μονοκομματικού πολυκομματισμού. Δηλαδή, υπάρχουν μερικά κόμματα, αλλά ένα κυβερνάει: Παλιά η Δεξιά (ΕΡΕ), σήμερα η Κεντροδεξιά (ΝΔ). Ένα βασικό ψέμμα του Μητσοτάκη είναι ο ισχυρισμός περί υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Στην 3τία 2020, 21, 22 το ΑΕΠ της Ελλάδας ανέβηκε συνολικά 4%, έναντι 0 της Γερμανίας, 2% της Ευρωζώνης, 5% των ΗΠΑ και 14% της ΛΔ Κίνας.

Η προπαγάνδα Μητσοτάκη προβάλλει ότι η Ελλάδα είχε ψηλότερο ρυθμό από τους συμμάχους της Γερμανία και Ευρωζώνη και κρύβει τις νίκες της Κίνας.

Ο Μητσοτάκης στην 4ετία (καλοκαίρι 2019 – καλοκαίρι 2023) πετυχαίνει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μόλις 1,25%-1,35%, αλλά αυτό η αντιπολίτευση αρνείται να το ξεσκεπάσει !

Εξ άλλου ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, παλιός ακροδεξιός, με τις φωνές και τις συνεχείς διακοπές των άλλων στην ΤV, παρουσιάζεται σαν νικητής και δυναμικός σε βάρος της «κακομοίρας αντιπολίτευσης».

Ο Άδωνις κλείνει 7 χρόνια σαν υπουργός (3 χρόνια στις Κυβερνήσεις Παπαδήμου – Σαμαρά και 4 χρόνια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη). Σ’ αυτά τα 7 χρόνια (2012, 13, 14 και 4ετία καλοκαίρι 2019 – καλοκαίρι 2023)  η αστική Ελλάδα είχε μείωση ΑΕΠ 3%.

Στα χρόνια του Σαμαρά μειώθηκε το ΑΕΠ 8-8,5% και στα χρόνια του Μητσοτάκη αυξάνεται 5-5,5%. Στα ίδια 7 χρόνια η ΛΔ Κίνας αύξησε το ΑΕΠ 45%.

Δηλαδή ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς και ο Άδωνις απέτυχαν παταγωδώς σαν «νατοϊκοί στρατηγοί» στον αγώνα της Δύσης ενάντια στην Κίνα. Ο Άδωνις είναι ο «κύριος – συρρίκνωση του ΑΕΠ 3%».

Αλλά πού να πουν τέτοια πράγματα ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας ! Αυτοί εχθρεύονται την ΛΔ Κίνας (ο Κουτσούμπας μιλεί για το κινεζικό «κάτεργο της Cosco» !)

Κάτι τελευταίο: Στις 17/11/2022 σε μονόστηλο στην σελίδα 32 (!) η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» δημοσίευσε μια έκθεση της Eurobank, σύμφωνα με την οποία, το 2024 το ΑΕΠ της Ελλάδας θα είναι συρρικνωμένο κατά 17,5% σε σύγκριση με το 2007 !

          Πλήρης γελοιοποίηση των Ευρωατλαντιστών προπαγανδιστών !

Ας δούμε τώρα τις διεθνείς (οικονομικές) εξελίξεις.

2023: 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με βάση τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ (IMF) τον Οκτώβρη 2022, το 2023 ΗΠΑ και ΛΔ Κίνας θα είναι ισοδύναμες στην κορυφή της παγκόσμιας οικονομίας.

Αν ληφθεί ο μέσος όρος των 2 ΑΕΠ (nominal  -τυπικό σε δολλάρια και Ρ.Ρ.Ρ. – σε μονάδες αγοραστικής Δύναμης) το 2023 οι ΗΠΑ θα έχουν ΑΕΠ 26,185 τρισεκ. $ και η Κίνα ΑΕΠ 25,890 τρις $. Έτσι, με βάση το 100 για τις ΗΠΑ, η ΛΔ Κίνας θα έχει 99.

          Τρίτη Δύναμη είναι η Ινδία με ΑΕΠ στο 28% -30% των ΗΠΑ, τέταρτη η Ιαπωνία με το 18% των ΗΠΑ, Πέμπτη η Γερμανία με το 15% των ΗΠΑ. Ακολουθούν Ρωσσία και Βρεττανία με 12%-13% των ΗΠΑ, η κάθε μία.

Κίνα, Ρωσσία και Ινδία φθάνουν μαζί το 140% του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2023, ενώ ΗΠΑ, Ιαπωνία και Γερμανία είναι σαν άθροισμα στο 133% των ΗΠΑ.

Για το 2024, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ΛΔ Κίνας θα περάσει για πρώτη φορά τις ΗΠΑ στον μέσο όρο των 2 ΑΕΠ και θα φθάσει το 102,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

          Εννοείται ότι στην βιομηχανία και τις κατασκευές η Κίνα είναι ξεκάθαρα 1η Παγκόσμια Δύναμη, ενώ οι ΗΠΑ υπερέχουν στον Τριτογενή Τομέα.

Μερικές σκέψεις για τις Εκλογές

Στις πρώτες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για το 30-31% των ψήφων και το ΠΑΣΟΚ ίσως πάρει 12%. Ο Τσίπρας ευελπιστεί η διαφορά από την ΝΔ να μην ξεπερνά το 3% με 4%. Στις δεύτερες εκλογές ο Τσίπρας με την γραμμή του αντιμητσοτακικού  μετώπου θα παλέψει για το 36%-37% και Μητσοτάκης θέλει να προσεγγίσει το 40%.

Ο δικομματισμός στις δεύτερες εκλογές ίσως φτάσει το 75%-80%. Ο Ν. Ανδρουλάκης θα πιεστεί πολύ στις δεύτερες εκλογές, ίσως πέσει σε μονοψήφιο νούμερο.

Το ΚΚΕ θα ξεπεράσει ίσως το 6% στις πρώτες εκλογές και θα πιεστεί προς το 5% στις δεύτερες. Η αιτία είναι αυτό που καταγγέλλει ο «Ριζοσπάστης»: «Ο Τσίπρας ψήφισε το 50% των άρθρων του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη». Ακριβώς το δίλημμα θα είναι: «50% ή 100% αντεργατικά μέτρα ;» «Καλός ή κακός χωροφύλαξ;» «Μικρότερο ή μεγαλύτερο κακό ;» Αυτό το στυγνό δίλημμα είναι το δυνατό σημείο του Τσίπρα  και το αδύνατο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Έτσι κι αλλιώς όλα τα βασικά κόμματα έχουν αποδεχτεί την ευρωατλαντική Ελλάδα και κρύβουν τις ήττες της Ευρωζώνης, της Γερμανίας, της Ιταλίας κλπ.

Κρύβουν επίσης τις νίκες της Κίνας, Ινδίας, Βιετνάμ κλπ. Π.χ. το 1975 το μόλις ενωμένο Βιετνάμ είχε το 1% της ηλεκτροπαραγωγής της Βρεττανίας και το 2% του χάλυβά της. Το 2021 έχει το 300% του χάλυβα της Βρεττανίας και το α’ 10μηνο 2022 το 95% της ηλεκτροπαραγωγής της. Δηλαδή, η ΣΔ Βιετνάμ σε 46-47 χρόνια ζωής ανέβηκε από το 1% στο 95% της Βρεττανίας στην ηλεκτροπαραγωγή και από το 2% στο 300% της Βρεττανίας στην χαλυβουργία !

(Αυτός είναι ο 2ος θάνατος της Ελισάβετ !)

Εξάλλου η ΛΔ Κίνας ήταν «35 Ελλάδες» από άποψη ηλεκτροενέργειας το 2000. Με βάση το α’  10μηνο, το 2022 η ΛΔ Κίνας έφτασε τις «168 Ελλάδες» στην ηλεκτροενέργεια.

Μέσα σε 22 χρόνια η ΛΔ Κίνας κέρδισε «133 Ελλάδες» στην ηλεκτροενέργεια !

Αυτά δεν τα εκλαϊκεύουν ούτε η ΝΔ (φυσικά !), ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το «νέο ΚΚΕ».

Η Ελλάδα έχει μια αποτυχημένη-ηττημένη αστική κυβέρνηση και μια θλιβερή ευρωατλαντική αντιπολίτευση….

Δευτέρα 9 Γενάρη 2023

Γιάννης Ηλ. Εμμανουηλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας