Ειρήνη στην Ουκρανία μόνο με τους όρους της Ρωσίας-Πυρά Γάλλου ευρωβουλευτή στις ΗΠΑ

20955

Η ΕΕ είναι σοβαρά αποδυναμωμένη, εξαιρετικά ζοφερή η οικονομική της κατάστασης λέει ο Γάλλος ευρωβουλευτής

Η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν η Ευρώπη και η Δύση αποδεχθούν τους όρους που θέτει η Ρωσία υποστηρίζει ο Herve Juvin Γάλλος ευρωβουλευτής από το κόμμα National Rally της Marine Le Pen.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Juvin υποστηρίζει πως η ειρήνη στην Ουκρανία είναι ακόμα εφικτή, αν και επισημαίνει πως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Δύση να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ρωσίας.
«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς την ειρήνη.
Πρώτα από όλα, χρειαζόμαστε κατάπαυση πυρός, εγγυήσεις ασφαλείας για το ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας και τη μη ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας.
Είμαι σίγουρος ότι μια τέτοια ειρηνευτική συμφωνία θα παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία.
Λυπάμαι που η Ευρώπη δεν ακολουθεί αυτό το δρόμο» υποστήριξε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Σοβαρά αποδυναμωμένη η ΕΕ

Επιπλέον, ο Juvin υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «σοβαρά αποδυναμωμένη» και η οικονομική της κατάσταση είναι «εξαιρετικά ζοφερή».
«Η ενεργειακή και διατροφική κρίση, ο αντίκτυπος των δυτικών κυρώσεων αναμφίβολα θα οδηγήσουν σε μια μείωση της δημοτικότητας της σημερινής ηγεσίας της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον.
Ωστόσο, το να παρατείνεται η ουκρανική σύγκρουση δεν είναι καθόλου ωφέλιμη για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Juvin.

Πιθανή αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ

Κατά τον Juvin, η Ουάσιγκτον είναι ανίκανη να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία κάτι που αποδεικνύεται και από τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων.
«Η προμήθεια όπλων και οι συνεχιζόμενες κυρώσεις επιδεινώνουν την οικονομική κρίση και μειώνουν το βιοτικό επίπεδο των Αμερικανών, κάτι που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Οι Αμερικάνοι βλέπουν ξεκάθαρα πού πηγαίνουν πραγματικά όλα τα χρήματά τους.
Η θέση τους μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια νύχτα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να προωθήσουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, μπορούν μόνο να τις τορπιλίσουν» επισήμανε ο Juvin.

Ένας κόσμος χωρίς τη Δύση

Σύμφωνα με τον Junin, αυτή τη στιγμή καταγράφεται ένα «άνευ προηγουμένου κίνημα» προς την πολυπολικότητα στον κόσμο.
«Η ανάδυση νέων περιφερειακών δυνάμεων, η ενοποίησή τους σε συμμαχίες και η σταδιακή αποδυνάμωση των «κλασικών» κέντρων εξουσίας μπορεί να αλλάξουν τις αρχές της παγκόσμιας πολιτικής.
Αργά ή γρήγορα, η Δύση θα πρέπει να αναγνωρίσει αυτήν την πραγματικότητα.
Σήμερα, όλο και λιγότερες χώρες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν τηρούν ποτέ τον λόγο τους.
Όλο και περισσότερες χώρες θέλουν να ενωθούν σε νέους διεθνείς θεσμούς που δεν είναι «δυτικοί σύλλογοι», στους οποίους δεν μπορεί να εισέλθει ο περισσότερος κόσμος.
Και όλο και περισσότερες χώρες προσπαθούν για αυτό.
Ο κόσμος ενώνεται χωρίς τη Δύση, αλλά το πιο σημαντικό, ο κόσμος ενώνεται ενάντια σε αυτές τις χώρες» υπογράμμισε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας