Έγινε τώρα ο πόλεμος της Ουκρανίας πόλεμος της Αμερικής;

1504

 [Υπενθυμίζεται ότι ο συντάκτης του άρθρου, ιστορικός, πολιτειολόγος, πρώην σύμβουλος και λογογράφος του προέδρου Νίξον και τρις υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, επιμένει άοκνα, σε εποχή πανδαιμονίας και σύγχυσης, να κηρύσσει τον λόγο του πατριωτικού ορθολογισμού.]

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

«Καυχιόμαστε δημόσια ότι βοηθήσαμε στη δολοφονία Ρώσων στρατηγών και στη βύθιση του καταδρομικού Μόσκβα, χλευάζουμε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον προκαλούμε σε αντίστοιχα αντίποινα  εναντίον μας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ευρύτερου πολέμου ΗΠΑ-Ρωσίας που θα μπορούσε να κλιμακωθεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές διέρρευσαν στους New York Times ότι, στη στόχευση και τη δολοφονία Ρώσων στρατηγών από την Ουκρανία και τη βύθιση της ναυαρχίδας της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, του θωρηκτού Μόσκβα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαδραμάτισαν απαραίτητο ρόλο.

Προφανώς, οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών μας αναγνώρισαν και εντόπισαν για τις ουκρανικές δυνάμεις αυτό που έγινε στόχος των θανατηφόρων επιδρομών τους.

Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θα το έκαναν αυτό φαίνεται ανεξήγητο.

Διεκδικώντας τα εύσημα για τις πιο ορατές στρατιωτικές επιτυχίες της Ουκρανίας, μειώνουμε τα επιτεύγματα των δυνάμεων αυτής της χώρας.

Καυχιόμαστε δημόσια ότι βοηθήσαμε στη δολοφονία Ρώσων στρατηγών και στη βύθιση του καταδρομικού Moskva, χλευάζουμε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον προκαλούμε σε αντίποινα σε είδος εναντίον μας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ευρύτερου πολέμου ΗΠΑ-Ρωσίας που θα μπορούσε να κλιμακωθεί στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ που καυχώνται έτσι ενισχύουν κατευθείαν το αφήγημα του Πούτιν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει και μάχεται στην Ουκρανία μια συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που προσπαθεί να συντρίψει τη Ρωσία.

Πράγματι, γιατί προχωρούμε, πέρα από την  βοήθεια στους Ουκρανούς για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να κάνουμε αυτόν τον πόλεμο  πόλεμο της Αμερικής;

Όταν η πρόεδρος της Βουλής  Νάνσι Πελόζι έφτασε στην Πολωνία μετά την επίσκεψή της στο Κίεβο, ουσιαστικά ασπάστηκε την ιδέα  πως ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας  είναι τώρα πόλεμος της Αμερικής, δηλώνοντας: «Η Αμερική στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι να κερδηθεί η νίκη».
Συνοδοιπόροι της Pelosi στο Κίεβο ήταν μια αντιπροσωπεία των Δημοκρατικών της Βουλής, ένας από τους οποίους, ο Αντιπρόσωπος Jason Crow από το Κολοράντο, επανέλαβε την δήλωση της  Pelosi στην Πολωνία:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι σε αυτό (τον πόλεμο) για να κερδίσουν.»

Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος βγήκε από το Κίεβο και διακήρυξε τους στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας:

«Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία να αποδυναμώνεται σε βαθμό που να μην μπορεί να κάνει τα πράγματα που έχει κάνει στην εισβολή της στην Ουκρανία».

Αυτές οι δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ ενισχύουν τη θέση του Πούτιν ότι η Ρωσία πολιορκείται από μια δυτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που φοβάται και απεχθάνεται τη Μητέρα Ρωσία και επιθυμεί να την δει να ηττάται και να μειώνεται.

Οι εχθροί μας στη Δύση που επιδιώκουν να καταστρέψουν τη Ρωσία είναι σαν αυτούς που πολεμήσαμε στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945, ισχυρίζεται τώρα ο Πούτιν. Και η επέμβαση στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη για να αποτρέψει τους σημερινούς νεοναζί από το να σύρουν την Ουκρανία στη μεγαλύτερη συνωμοσία τους για να καταστρέψουν τη Ρωσία.»

Σκεφτείτε τα λόγια του Πούτιν πριν από μια εβδομάδα:

«Οι δυνάμεις που πάντα ακολουθούσαν πολιτική περιορισμού της Ρωσίας… δεν θέλουν μια τόσο τεράστια και ανεξάρτητη χώρα που είναι πολύ μεγάλη για τις ιδέες τους … Πιστεύουν ότι τους θέτει σε κίνδυνο μόνο από το γεγονός της ύπαρξής της, αν και αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτοί είναι που θέτουν σε κίνδυνο τον κόσμο.»

Είμαστε μισητοί για το ποιοι και τι είμαστε, λέει ο Πούτιν. Και η στρατιωτική μας επιχείρηση είναι μια πράξη νόμιμης αυτοάμυνας ενάντια στο ίδιο είδος «ναζιστικής βρωμιάς» που πολεμήσαμε στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ χαρακτηρίζει την πρόσφατη αύξηση των βαρέων δυτικών αποστολών όπλων στην Ουκρανία ως « το ΝΑΤΟ … προχωρεί σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω  πληρεξουσίου και εξοπλίζοντας αυτόν τον πληρεξούσιο.»

Αποκόπτοντας τους Ρεπουμπλικάνους από την αντιπροσωπεία της στο Κίεβο, η Πελόζι φαίνεται να θέλει να καταστήσει αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο τον πόλεμο της Αμερικής, αλλά και τον σκοπό του κόμματός της.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα κίνητρο, καθώς και πίσω από τη συνειδητή υπέρβαση  κάθε δυτικού ηγέτη από τον Μπάιντεν στη γλώσσα που χρησιμοποιεί για τον Πούτιν, αποκαλώντας τον «δολοφόνο» και «δολοφονικό δικτάτορα», «αδίστακτο κακοποιό», «χασάπη», «εγκληματία πολέμου» ένοχο για «γενοκτονία», ο οποίος, « για όνομα του Θεού… δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.»

Μια τέτοια γλώσσα έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει τον Μπάιντεν ως τον κορυφαίο στον κόσμο αντίπαλο του Πούτιν και τον πιο ηθικά εξοργισμένο από όλους τους ηγέτες του κόσμου  γι’ αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Αλλά, και πάλι, όπως οι δημόσιοι κομπασμοί από  πράκτορες  μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ για το ρόλο μας στη βύθιση της Μόσκβα και τη δολοφονία των Ρώσων στρατηγών, το αποτέλεσμα είναι να αποκλείουμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από κάθε ρόλο στη διαπραγμάτευση ανακωχής ή τερματισμού αυτού του πολέμου.

Πώς κερδίζουμε από το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία ηγετικού επιπέδου επικοινωνία  με το Κρεμλίνο, την οποία ο Πρόεδρος John F. Kennedy διατήρησε στην κρίση πυραύλων της Κούβας για να την τερματίσει;

Η Ευρώπη του ΝΑΤΟ, η οποία υποστηρίζει την ουκρανική αντίσταση, δεν συμφωνεί με τα σχέδια των ΗΠΑ να σακατέψουν μόνιμα τη Ρωσία.

Η Αμερική πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι στόχοι μας σε αυτόν τον πόλεμο δεν είναι οι ίδιοι με της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ήθελε να εισορμήσουν οι ΗΠΑ και να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου, να καταστρέψουν και να νικήσουν τον ρωσικό στρατό και να εκδιώξουν τη Ρωσία όχι μόνο από τις περιοχές που κατέλαβε φέτος αλλά και από την Κριμαία, την οποία προσάρτησε ο Πούτιν το 2014.

Τα ζωτικά, ωστόσο, συμφέροντα της Αμερικής σε αυτόν τον πόλεμο, είναι να  αποτραπεί ένας πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας ή τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ή πυρηνικός πόλεμος.

Ο στόχος των ΗΠΑ να επιβάλουν μια συντριπτική ήττα της ρωσικής επιθετικότητας είναι δευτερεύον μπρος στο πολύ πιο ζωτικό μας συμφέρον να αποφύγουμε έναν πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας.

Τα συμφέροντα της Αμερικής εξυπηρετούνται καλύτερα από μια γρήγορη και συμφωνημένη ειρήνη. Ένας τέτοιος στόχος αποκλείει την επιβολή ταπεινωτικών όρων στη Ρωσία, οι οποίοι εξωθούν τη Μόσχα και τον Πούτιν να κλιμακώσουν στρατιωτικά — για να επιβιώσουν πολιτικά.

Πρωτότυπο

By Patrick J. Buchanan,Tue, May 10, 2022

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας