Ε, όχι και ο Τσίπρας «αλληλέγγυος» στα θύματα των πλειστηριασμών!

950
όχι και ο Τσίπρας «αλληλέγγυος»

Πήγε, λέει, ο Τσίπρας στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου συναδέλφου Ιωάννας Κολοβού για να της εκφράσει τη συμπαράστασή του μετά την επιχείρησή έξωσης της, που ματαιώθηκε από την άμεση κινητοποίηση πολιτών και συνδικάτων. Της είπε μάλιστα ο Τσίπρας ότι  «κρατάει γερή άμυνα» και πως « η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων».

Μάλιστα. Ο κύριος Τσίπρας, νομίζοντας πως ήμαστε όλοι λωτοφάγοι και ξεχάσαμε τα χαίρια του όταν κυβερνούσε, πήγε και πούλησε «αριστερή» συμπαράσταση. Ποιος; Αυτός που η κυβέρνησή του: 

Καθιέρωσε τους μαζικούς και κάθε Τετάρτη πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαικής περιουσίας, αφού προηγουμένως προεκλογικά είχε εξαπατήσει τους ψηφοφόρους με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». 

Κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία και στα γραφεία συμβολαιογράφων επιστράτευε τα ΜΑΤ για να ξυλοφορτώνουν  τους αλληλέγγυους πολίτες που  προσπαθούσαν ειρηνικά να σώσουν πρώτες κατοικίες. 

Καθιέρωσε νομοθετικά τη διενέργεια πλειστηριασμών από τις ανοιχτές διαδικασίες στα Ειρηνοδικεία στα ηλεκτρονικά δίκτυα των συμβολαιογράφων χωρίς κανέναν έλεγχο. 

Μετέτρεψε το «αδίκημα» της απόπειρας παρεμπόδισης πλειστηριασμού σε «ιδιώνυμο» αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. 

Καθιέρωσε την  μεταβίβαση των «κόκκινων δανείων» στα διάφορα «fund» των κορακιών με ευτελείς εξαγορές, αντί να τα δώσει με τους ίδιους όρους στους δανειολήπτες που θα επέτρεπε να ανακουφιστούν χιλιάδες πολίτες.  

Επέτρεψε όχι μόνο στα «fund», που πολλά από αυτά εδρεύουν στο εξωτερικό, αλλά και στους «services» ( τα γνωστά γραφεία που εκβιάζουν με συνεχείς οχλήσεις τους δανειολήπτες) να κάνουν πλειστηριασμούς. Κάτι που απαγόρευσαν δικαστήρια και το ανώτατο ο Άρειος Πάγος, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που βρήκε στρωμένο το έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις τους. 

Επιστράτευσε το περιβόητο «Τμήμα της Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος» για να ασκηθούν διώξεις με βαριές κατηγορίες ( ουσιαστικά το μισό Ποινικό Κώδικα) σε δεκάδες πολίτες που αντιδρούσαν στους πλειστηριασμούς. Θύμα αυτών των διώξεων είναι και ένα μέλος της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που τέσσερα χρόνια τώρα σέρνεται στα δικαστήρια από το αμαρτωλό «Τμήμα» της Ασφάλειας. 

Με την επίσκεψη Τσίπρα, λοιπόν,  στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου ο «δολοφόνος γύρισε στον τόπο του εγκλήματος»; Ακριβώς έτσι! Αλλά ποιός έχασε την τσίπα για να την βρουν ο Τσίπρας και η παρέα του;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας