Δυτική οικονομική «βοήθεια» συντηρεί το Ουκρανικό κρατικό “πτώμα”-Άνω των 32δισ το 2022

689

Παράλληλα τεράστια είναι η εισροή Δυτικού εξοπλισμού ΗΠΑ και ΝΑΤΟ χρηματοδοτούν και οπλίζουν τους Ουκρανούς για να σκοτώνονται μαζικά για χάρη των αυτοκρατορικών σχεδίων τους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ουκρανία, που δέχεται κύματα αεροπορικών επιθέσεων από την Ρωσία, έχει ενισχύσει τις αντιαεροπορικές δυνατότητές της και θα τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τις θέσεις τους απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και επιτυγχάνουν μικρή πρόοδο σε ορισμένες περιοχές, διαβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σε γενικές γραμμές, κρατάμε τις θέσεις μας», είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό διάγγελμά του. «Υπάρχουν επίσης ορισμένες περιοχές του μετώπου όπου προχωράμε ελαφρώς».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία, που δέχεται κύματα αεροπορικών επιθέσεων από την Ρωσία, έχει ενισχύσει τις αντιαεροπορικές δυνατότητές της και θα τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο, για να προστατεύσει το έδαφός της «αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», όπως είπε.

Όλες οι δυνάμεις της Ρωσίας συγκεντρώνονται στο Ντονμπάς

Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος να εκφράζει την αισιοδοξία του, ωστόσο, τρεις ημέρες πριν, είχε χαρακτηρίσει «δύσκολη και επώδυνη» την κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, τονίζοντας ότι απαιτεί «όλη τη δύναμη και τη συγκέντρωση» της χώρας.

«Πρώτα απ’ όλα, τα θέματα του μετώπου. Το Μπαχμούτ, η Κρεμίνα και οι άλλες περιοχές του Ντονμπάς που απαιτούν τη μέγιστη δύναμη και συγκέντρωση», έλεγε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό διάγγελμά του στις 27 του μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας