Δυσκολεύει η κατάσταση για την Ουκρανία-Συνεχείς ρωσικές ενισχύσεις κάθε μήνα!

1708

Οι ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7) δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειασθεί αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική στους αριθμούς καθώς η Ρωσία πλέον έχει μεταπέσει σε οικονομία πολέμου από το 2023 και μπορεί να στέλνει κάθε μήνα στο μέτωπο 30.000 νέους στρατιώτες, όπως ανέφερε το Bussines Insider που βασίζεται σε ουκρανικές πηγές.

Κατά την έναρξη της βιντεοδιάσκεψης των δυτικών ηγετών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να χορηγήσουν «εγκαίρως» στρατιωτική βοήθεια στην χώρα του ή για να το πούμε πιο απλά ζητά έναν ολόκληρο στρατό αλλά οι ΗΠΑ πλέον δεν δίνουν και οι Ευρωπαίοι πλέον δεν έχουν.

«Γνωρίζετε πολύ καλά τι έχουμε ανάγκη για να προστατεύσουμε τον ουρανό μας, για να ενισχύσουμε τις χερσαίες μας δυνάμεις, τι έχουμε ανάγκη για να υποστηρίζουμε και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες μας στην θάλασσα και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτά είναι ανάγκη να δοθούν εγκαίρως και ότι υπολογίζουμε σε εσάς», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

«Καλούμε το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει τον ρωσικό στρατό», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν στο οποίο οι ηγέτης της G7 εκφράζουν επίσης «ανησυχία για τις μεταφορές στην Ρωσία από κινεζικές εταιρείες (…) εξαρτημάτων όπλων και εξοπλισμού για στρατιωτική παραγωγή».

Η G7 κατήγγειλε επίσης «τις βορειοκορεατικές εξαγωγές και την χορήγηση στην Ρωσία βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων».

Γενικότερα, η Ομάδα των 7 δεσμεύθηκε «να αναλάβει δράση κατά των τρίτων που υποστηρίζουν υλικά τον πόλεμο της Ρωσίας και με την επιβολή νέων μέτρων κατά οργανισμών σε τρίτες χώρες» και κάλεσε «τους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς να σταματήσουν να στηρίζουν την ρωσική πολεμική μηχανή».

Χωρίς να αναφερθεί ειδικά στις ΗΠΑ και στο μπλοκάρισμα της αμερικανικής βοήθειας από το Κονγκρέσο, η G7 κάλεσε τους χορηγούς της Ουκρανίας να επιβεβαιώσουν την οικονομική τους συμβολή για το 2024.

Την ίδια στιγμή έρχεται στο φως βίντεο με Ρώσους να συλλαμβάνουν αμερικανό μισθοφόρο ο οποίος τους λέει να μην πυροβολήσουν και να λαμβάνει την απάντηση: “Εσύ γιατί ήρθες να πυροβολήσεις” και να τον συλαμβάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας