«Δυσαρεστημένη» η Μόσχα με τις δηλώσεις του Αρμένιου πρωθυπουργού για Ρωσία

9416

Οι δηλώσεις του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν για τη Ρωσία σε συνέντευξή του σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι απαράδεκτες σε τόνο και η Μόσχα είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με αυτές, δήλωσε διπλωματική πηγή στο TASS.

«Η Μόσχα είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις της αρμενικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων του Αρμένιου πρωθυπουργού σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και του σχολίου του αρμενικού Υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύθηκε στις 31 Αυγούστου. Και οι δύο θεωρούνται απαράδεκτες τόσο σε τόνο όσο και Στόχος τους είναι να μεταθέσουν την ευθύνη για τους εσφαλμένους υπολογισμούς και τα λάθη κάποιου στη Ρωσία», είπε η πηγή.

Για παράδειγμα, νωρίτερα ο Πασινιάν ανέφερε την πιθανότητα αποξένωσης της Ρωσίας από την περιοχή. «Στην πραγματικότητα, αυτές (οι δυτικές χώρες – TASS) προσπαθούν να απωθήσουν τεχνητά τη Ρωσία από τον Νότιο Καύκασο και χρησιμοποιούν το Ερεβάν ως μέσο για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο. Η Ρωσία, ως ο πλησιέστερος γείτονας και φίλος της Αρμενίας, δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την περιοχή Ωστόσο, θα πρέπει να είναι αμφίδρομος: η Αρμενία δεν πρέπει να γίνει το μέσο της Δύσης για να απωθήσει τη Ρωσία», είπε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία βλέπει τις σχέσεις της με την Αρμενία στους τομείς της ασφάλειας και της οικονομίας «όχι ως εξάρτηση μιας χώρας από μια άλλη, αλλά ως μια ισότιμη, αμοιβαία επωφελής και δοκιμασμένη στο χρόνο εταιρική σχέση».

Τούτου λεχθέντος, σημείωσε ότι η ένοπλη αντιπαράθεση του φθινοπώρου του 2020 ήταν από πολλές απόψεις αποτέλεσμα αλόγιστων και προκλητικών βημάτων από την αρμενική ηγεσία. “Αυτό υποτίμησε σημαντικά τις συμφωνίες που επετεύχθησαν από τις πλευρές κατά μήκος της γραμμής της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ. Αν δεν ήταν η παρέμβαση της Ρωσίας και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά, το αποτέλεσμα των στρατιωτικών ενεργειών θα ήταν ακόμη πιο θλιβερό”, επεσήμανε ο διπλωμάτης.

Χαρακτήρισε επίσης αβάσιμες τις παρατηρήσεις για την υποτιθέμενη αδιαφορία της Ρωσίας για την «επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας». Ο διπλωμάτης επανέλαβε ότι είχαν πραγματοποιηθεί σχετικές διαβουλεύσεις κατά μήκος των τροχιών των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του CSTO είχαν επισκεφθεί την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας