Δούναβης πυρπολείται-Νύχτα τρόμου για Ρουμάνους–Έντρομοι παρακολουθούσαν καταιγισμό πυραύλων-drones-αντιαεροπορικών πυρών

2027

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι Ρουμάνοι πολίτες βλέποντας την ουκρανική αεράμυνα να πασχίζει να αποκρούσει τις μαζικές επιθέσεις από πυραύλους Kalibr και σμήνη Drones Geran-2 στα λιμάνια του Δούναβη.

Μετά την Πολωνία, η Ρωσία έφερε τον πόλεμο και στην πόρτα της Ρουμανίας. Αρκεί ένα λάθος για να κλιμακωθεί ραγδαία η κατάσταση.

Η Ρωσία σάρωσε την Νότια Ουκρανία κτυπώντας στόχους στο Izmail, το Reni και σε άλλες πόλεις-λιμάνια της περιοχής της Οδησσού, καθώς και στο Νικολάεφ.

Μαζική ρωσική επίθεση στη Νότια Ουκρανία!

Μαζικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη νότια Ουκρανία. 

Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στις στρατιωτικές-βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή της Οδησσού: το Izmail, το Reni και το Bolgrad καθώς και στο Νικολάεφ.

Πιθανώς, τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Geran, τα οποία κινούνταν προς τους στόχους των επιθέσεων πάνω από τον Δούναβη.

Τα λιμάνια του Δούναβη δέχθηκαν επίθεση από drones καμικάζι Geran-2 (Shahed-136).

«Στα νότια της περιοχής της Οδησσού, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά σε λιμάνια, ανελκυστήρες, αποθήκες και διοικητικά κτίρια, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να πάτε σε ένα ασφαλές μέρος. Τα drones κτυπούν στόχους σε ζευγάρια των δύο», ανέφεραν ουκρανικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κτυπήθηκαν αποθήκες και σιταποθήκες στο λιμάνι του Izmail καθώς και βάσεις συντήρησης του ουκρανικού στόλου, όπου επισκευάζονται και συντηρούνται στρατιωτικά σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού.

Νυχτερινές επιδρομές στο Κραματόρσκ και στο Χάρκοβο – Μεγάλη έκρηξη

Η αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία, που ξεκίνησε το προηγούμενο βράδυ, συνεχίζεται  έχοντας μετατοπιστεί από τις δυτικές περιοχές στις ανατολικές. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν το Χάρκοβο.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στις περιοχές του Κραματόρσκ και του Σλαβιάνσκ.

Σε Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ κτυπήθηκαν εφεδρείες του ουκρανικού Στρατού που θα ενίσχυαν τις δυνάμεις στο Μπαχμούτ καθώς και τις δυνάμεις στο Κουπιάνσκ.

Στο Κραματόρσκ , κτυπήθηκαν επίσης στρατιωτικά οχήματα, οχήματα μάχης πεζικού και άλλος εξοπλισμός.

Στο Χάρκοβο, μετά τις 7 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν την εμφάνιση ρωσικών drones πάνω από την πόλη, καλώντας τον πληθυσμό να παραμείνει σε καταφύγια.

Στο Χάρκοβο κτυπήθηκαν αποθήκες με πυρομαχικά και όπλα. Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Τσουγκέφ και Ρογκάν.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, “τις τελευταίες ημέρες το Χάρκοβο μετατράπηκε σε κεντρικό σημείο διέλευσης για τα ουκρανικά στρατεύματα, η πόλη πλημμύρισε με οχήματα αεράμυνας και στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση για να σταματήσει τη ρωσική αντεπίθεση στο Κουπιάνσκ.

Οι νεοαφιχθέντες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού όπου βρίσκονται οι αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οι εγκαταστάσεις αεράμυνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταστράφηκε αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Peski-Radkovsky στην περιοχή του Χάρκοβο.

Αυτός ο οικισμός βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Oskol και οι αποθήκες μιας τοπικής εγκαταλελειμμένης επιχείρησης χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, η επίθεση έγινε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μετά την άφιξη των drones, ξέσπασε ισχυρή φωτιά σε έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων”.

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας